ბატკნის ხორცი ყურძნის სოუსით, დამჟავებული ყურძნითა და ცხარე ფელამუშით
ბატკნის ხორცი ყურძნის სოუსით, დამჟავებული ყურძნითა და ცხარე ფელამუშით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბატკნის ხორცი
  • ადესას ყურძენი
  • ნიგოზი
  • თაფლი
  • როზმარინი
  • შავი ბალზამიკო
  • ყურძნის ძმარი
  • მჭადის ფქვილი
  • ბორჯომი
  • ვაზის ფოთოლი
  • აგარ-აგარი
  • დარიჩინი
  • წითელი წიწაკა, დაფქული
  • გუდის ყველი
  • კაიმაღი
  • ზეთი
  • ყურძენი - შავი და თეთრი
  • მარილი
  • პილპილი
  • სიმინდის სახამებელი
მომზადების წესები

 

ნაბიჯი 1: ყურზნის წვენის მომზადება:

ვაბლენდერებთ ყურძენს და ვწურავთ ყურძნის წვენს.

 

ნაბიჯი 2: ყურძნის წვენის სქელი მასის მომზადება:

ვახურებთ ღუმელს 180 *- ზე, ვდგამთ ორ ქვაბს,ორივეში ვასხამთ ყურძნის წვენს, ვამატებღ თაფლს, ყურძნის ძმარს, როზმარინს და ვაცდით დაწევას.ბოლოს ვასქელებთ სახამებლით, მეორეში ვუმატებთ დარიჩინს, წიწაკასა და აგარ-აგარს. ადუღებისთანავე ვასხამთ ფორმაში ნიგოზთან ერთად და ვდგამთ საყინულეში 30 წთ.

 

ნაბიჯი 3: მჭადის მომზადება:

ვზელთ მჭადის ფქვილს ბორჯომით, უცხო სუნელითა და სვანური მარილით, (ვანაწილებთ გამოსაცხობ ქაღალდზე და ვაცხობთ ღუმელში 10 წთ.)

 

ნაბიჯი 4: გუდის ყველის მომზადება:

ვხეხავთ გუდის ყველს და ვაჩოპერებთ კაიმაღთან ერთად.

 

ნაბიჯი 5: ვაზის ფოთლის მომზადება:

ვდგამთ ზეთს და ვწვავთ ვაზის ფოთოლს, (ვიღებთ ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ზეთი შეაშრეს და ვაყრით მარილს).

 

ნაბიჯი 6: ბატკნის ხორცის მომზადება:

ვამზადებთ ბატკანს და ვსრესავთ კანს, ვამუშავებთ მარილითა და პილპილით, ვდებთ გახურებულ ტაფაზე და ვიწყებთ შეწვას ცხიმის მხრიდან.(დაბალ ცეცხლზე). ვიღებთ მჭადს და ვჭრით ფორმებად.

 

ნაბიჯი 8: ყურძნის სლაისებისთვის მარინადის მომზადება:

ყურძნის სლაისებს ვჭრით და ვამარინადებთ შემდეგ ნარევში;

 100 გრ. ყურძნის ძმარს ვურევთ 200გრ. შაქარსა და 300 გრ. წყალს, ვადუღებთ.

(შემდეგ, ოდნავ ვაციებთ და ვათავსებთ ყურძნებს შიგნით).

 

ნაბიჯი 9:როზმარინის მომზადება:

 სოუსიდან ვიღებთ როზმარინს და ვასქელებთ სახამებლით.

 

ნაბიჯი10: ბატკნის ხორცის საბოლოო მომზადება:

ბატკანს ვასრულებთ ღუმელში (2 წთ.), ვასვენებთ 10 წთ. და ვჭრით გვერდულად.

 

ნაბიჯი11:ვიღებთ ყველა ელემენტს და ვიწყებთ ფლეითინგს.

 

                                                                  სერვირება:

თეფშზე ვუსვამთ სოუსს (ხაზად), შემდეგ ორი ყურძნის ჟელეს თავზე ვარჭობთ მჭადს , შუაში-გუდის ყველსა და ვაზის ფოთლის ჩიფსს.

შემდეგ ვათავსებთ ბატკნის ორ ნაჭერსა და  ყურძნის მარინადს.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ნანახია: 253