ყურძნის სპაგეტის რეცეპტი მარიამ ქურდიანისგან
ყურძნის სპაგეტის რეცეპტი მარიამ ქურდიანისგან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შავი ყურძენი - 1 კგ
  • მწვანე ყურძენი - 1 კგ
  • მოვარდისფრო-მომწვანო ყურძენი
  • ლურჯი ყველი
  • ნიგოზი
  • შაქარი
  • ყურძნის წიპწის ზეთი
  • ღვიძლი
  • თეთრი მშრალი ღვინო
  • ბადაგი
  • მზესუმზირის ზეთი
  • თეთრი ბალზამიკოს ძმარი
  • ლიმონი
  • მარილი და პილპილი
  • აგარ-აგარი
  • ქონდარი
  • რუკოლა
  • უცხო სუნელი
  • ყინული
  • კარაქი
მომზადების წესები

 

 

მოსამზადებელი ინვენტარი:

 

დიდი ტაფა

ხის დაფა (3 ცალი საშუალო)

რკინის ჯამები (სხვდასხვა ზომის, 9 ცალი)

დიდი,ფართე ჭიქა (ზეთის გასაყინად, საყინულესი რომ არ  გაიბზაროს, მყარი)

პატარა ქვაბები (4 ცალი)

სასწორი

ბლენდერი (დასადგამი, არა ხელის)

გადასაწური ბადე (ორი ცალი)

კოვზი

დანები

კოვზი ხიზილალისთვის

ნემსები

შლანგი

სადღვები

 

ნაბიჯი1: ზეთის გაყინვა:

ზეთს ვასხამთ ჭიქაში და ვდგამთ  საყინულეში

 

ნაბიჯი2: ყურძნის მასის მომზადება:

ვიღებთ ყინულებს და ცივ წყალს, ჯამში ვდებთ შლანგს, ვრეცხავთ ყურძენს,ვაბლენდერებთ, ვრწყავთ (ვწონით), ვადუღებთ, ვაყრით აგარ-აგარს, ვაციებთ ოდნავ, ვასხამთ შლანგში და კოვზზე გადმოგვაქვს ხუსაზე.

 

ნაბიჯი 3: ვხალავთ ნიგოზს.

 

ნაბიჯი 4: ვჭრით ცოტა ლურჯ ყველს.

 

ნაბიჯი 5 : ღვიძლის მოხრაკვა:

ვაცხელებთ ტაფას, ვასუფთავებთ ღვიძლს, ვასხამთ წიპწის ზეთს, ვხრაკავთ ღვიძლს კარგად (ყველა მხრიდან), ვასხამთ ღვინოს და ვუწევთ გაზს.

 

ნაბიჯი 6: რუკოლას მომზადება

ამასობაში, ვიღებთ რუკოლას და ვაჭრით ძირს, (ვრეცხავთ, ვაშრობთ)

 

ნაბიჯი 7: ღვიძლის შეკმაზვა:

 ყურძენს ვჭრით, ვაცლით წიპწებს,( ნახევარს ვინახავთ), ნახევარს ვაბლენდერებთ და წვენს ვწურავთ. ღვიძლს ვაყრით მარილს, პიკლპილს, ცოტა უცხო სუნელს და ქონდარს (ოდნავ მეტი).  ვსინჯავთ, ვუშვრებით კარაქს. (ვიღებთ თეფშზე).

 

ნაბიჯი8:ღვიძლის მოთავსება ყურძნის წვენში:

 ღვიძლის დარჩენილ მასაში, ტაფაზე ვასხამთ ყურძნის წვენსა და ცოცხალ ყურძენს.

 

 ნაბიჯი9: ვიწყებთ სერვირებას.

 

                                                              სერვირება

თავდაპირველად, რუკოლას ვუმატებთ ზეთს და ლიმონს ვდებთ თეფშზე, მერე ვდებთ ლურჯ ყველს ,სპაგეტს, ღვიძლსა და  ნიგოზს.

შემდეგ ვასხამთ ზეთს, ვაკეთებთ ხიზილალას და ვადებთ ბოლოს ზემოდან.

 

გემრიელად მიირთვით!


 

ტეგები:
ნანახია: 447