თეთრი სატაცურის, თეთრი ხახვისა და თეთრი ღვინის პანაკოტა
თეთრი სატაცურის, თეთრი ხახვისა და თეთრი ღვინის პანაკოტა
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • თეთრი სატაცური - 6-7 ცალი
  • თეთრი ხახვი - 2 თავი
  • თეთრი მშრალი ღვინო - 1 ჭიქა
  • რძე - 1/2 ჭიქა
  • ნაღები - 1/2 ჭიქა
მომზადების წესები

 

ნაბიჯი 1:თეთრ სატაცურს ვწალავთ წყალში 2 წუთის განმავლობაში, დარბილების შემდეგ, ვიღებთ წყლიდან.


ნაბიჯი 2: ვხრაკავთ ხახვს, ღვინოსთან ერთად, შემდეგ  ვამატებთ სატაცურს (2 წუთი ვაჩერებთ ტაფაზე)


ნაბიჯი 3:  ბლენდერში ამ მასას ვუმატებთ რძეს, ნაღებს, პილპილსა და მარილს (გემოვნებით).ვაბლენდერებთ ძალიან თხელ მასამდე, შემდეგ, ვატარებთ სიტაში. ვუმატებთ ჟელატინს, ვასხამთ სპეციალურ ფორმაში და ვაციებთ მაცივარში, დაახლოებით, ერთი საათი.

ნაბიჯი 4: ჟოლოს სოუსის მომზადება
ვადუღებთ ჟოლოს სოუსს ერთფეროვან მასამდე და სიტკობისთვის, ვუმატებთ შაქრის პუდრას, ამას კიდევ ვუმატებთ ცოტა ლიმონს.


ნაბიჯი 5:მუსის მომზადება
მაჰი მაჰის ფილეს ვჭრით, ვყრით ბლენდერში და ცივ ნაღებთან ერთად ვაბლენდერებთ (ფაფუკი, ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე), შემდეგ ვუმატებთ მარილსა და პილპილს.


ნაბიჯი 6: ტარტარის მომზადება
ტარტარისთვის, მაჰი მაჰის ფილეს ვჭრით პატარა ოთხკუთხედ ნაჭრებად, ვუმატებთ მარილსა და პილპილს. შემდეგ ვუმატებთ უკვე მომზადებულ ჟოლოს სოუსსა და ლიმონს.


ნაბიჯი 7: ბროწეულის ხიზილალის მომზადება
ბროწეულის ხიზილალისთვის, ვწურავთ ბროწეულს, ვიღებთ წვენს და ვადუღებთ აგარ-აგართან ერთად, შემდეგ, ვაციებთ რამდენიმე წუთი და ნემსის საშუალებით,  ვყრით პატარ-პატარა ბურთულებს, წინასწარ გაციებულ ზეთში. (ზეთი, საყინულეში, მინიმუმ, 1 საათი უნდა იყოს).
ბოლოს, ვწურავთ ზეთისგან ხიზილალებს.


გემრიელად მიირთვით!
 
 

ტეგები:
ნანახია: 101