მარინადები ბარბექიუსთვის
მარინადები ბარბექიუსთვის
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
რამდენი ღვეზელი და ნამცხვარიც არ უნდა მოამზადოთ პიკნიკისთვის ან ექსკურსიისთვის, მაინც ყველა მოუთმენლად ელოდება ნაკვერჩხალზე შემწვარ მწვადს, სტეიკებს, ქათამსა და თევზს. რა თქმა უნდა ასეთი მეთოდით მომზადებული ხორცი თავისთავადაც გემრიელია, მაგრამ სწორად შერჩეული და გემრიელი მარინადი გემოს ერთი ორად აუმჯობესებს.  

ყველაზე გავრცელებული ხახვისა და პილპილის ბასტურმაა, ასევე ნიორი, ღვინო, ძმარი... მაგრამ მსოფლიოში არსებობს უამრავი შესანიშნავი რეცეპტი და ნამდვილად ღირს ზოგჯერ სიახლეების მოსინჯვა.

ინგრედიენტები

  • -------------------------
მომზადების წესები
საბაზო რეცეპტი ხორცის მარინადისთვის

50 მლ ზეითუნის ზეთი
30 მლ სოიოს სოუსი
1 ლიმონი
2-3 ტოტი როზმარინი, ამდენივე ქონდარი
3-4 ხახვი
მსხვილი მარილი
შავი პილპილი


აურიეთ ზეთი და სოიოს სოუსი, დაამატეთ ლიმონის წვენი, მსხვილად დაჭრილი ხახვი, მარილი, პილპილი, როზმარინის და ქონდრის ტოტები. მოასხიტ ხოცის ნაჭრებს და კარგად აურიეთ. დატოვეთ 40-60 წთ ოტახის ტემპერატურაზე ან მაქს. 6 საათი მაცივარში. შეწვის დროს ხორცს მოაშორეთ ტოტები და ხახვი.




ტკბილი მარინადი სუნელებით

2 ს.კ შაქარი
1 ს.კ. ორეგანო
2 კბ. ნიორი
ზეითუნის ზეთი 4 ს.კ
3 ს.კ. ნედლი ქონდარი, დაჭრილი
1 ლიმონის წვენი და ცედრა

ქონდარი, ორეგანო, ნიორი, შაქარი ლიმონის ცედრა და წვენი მოვათავსოთ ფილთაქვაში და მსუბუქად დავნაყოთ. დავამატოთ ზეთი და ავურიოთ.


თაფლიან-ჯანჯაფილიანი მარინადი

სოიოს სოუსი 3 ს.კ
თაფლი 3 ს.კ
ჯანჯაფილი, ნედლი 3-4 სმ

ერთმანეთში აურიეთ თაფლი, დაჭრილი ჯანჯაფილის ფესვი და სოიოს სოუსი.



ინდური მარინადი

ნატურალური იოგურტი (ან მაწონი) 4 ს.კ
კარის პასტა 2 ს.კ


ავურიოთ ერთმანეთში იოგურტი და კარის პასტა.



ტეგები:
სოუსი მარინადი ნანახია: 11056