კომბოსტოს არომატული წვნიანი ზამთრის ცივი დღეებისთვის
კომბოსტოს არომატული წვნიანი ზამთრის ცივი დღეებისთვის
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ღორის ხორცი - 300 გ
  • ქათმის ხორცი - 600 გ
  • შებოლილი ძეხვი
  • სალა - 50 გ
  • კომბოსტოს მწნილი - 500 გ
  • კარტოფილი - 2 ცალი
  • ხახვი - 1 ცალი
  • ნიორი - 2 კბილი
  • პაპრიკა - 1 ჩ/კ
  • კვლიავი და მარილი - გემოვნებით
მომზადების წესები

ხორცი და ძეხვი დაჭერით ერთი ზომის ნაჭრებად.

ღორის და ქათმის ხორცი დაბრაწეთ, ბოლოს კი დაუმატეთ ძეხვი.

 

суп с квашеной капустой и мясом

 

დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოთუშეთ 2 წუთი. ამის შემდეგ დაუმატეთ პაპრიკა, კარგად აურიეთ და ცხელი წყალი ისე, რომ მასა კარგად დაიფაროს.

 

суп с квашеной капустой и грибами

 

თავზე დაახურეთ და დაბალ ცეცხლზე გააჩერეთ დაახლოებით 1,5 საათი.

კარტოფილი დაჭერით , ხორცი ამოიღეთ ბულიონიდან და ჩაყარეთ კარტოფილი. გააჩერეთ 5 წუთი.

 

суп гороховый с кислой капустой

 

დაუამტეთ მარილი, კვლიავი, კომბოსტო და გააჩერეთ, სანამ კარტოფილი არ მოიხარშება.

დააბრუნეთ ხორცი წვნიანში და აადუღეთ.

 

щи с кислой капустой и говядиной