ვაშლის ნამცხვარი ნიგვზით
ვაშლის ნამცხვარი ნიგვზით
დრო 80წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ეს გემრიელი ნამცხვარი ისეთი მარტივი მოსამზადებელია, რომ ახალბედა კულინარებიც კი წარმატებით შეძლებენ გამოცხობას.

ინგრედიენტები

  • ვაშლი - გახეხილი, 2 ჭ
  • გამაფხვიერებელი - 1 ს.კ
  • ფქვილი - 2 ჭ
  • ზეთი - 1/3 ჭ
  • დარბილებული კარაქი - 80 გ
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • კვერცხი - 4
  • დაფქული ნიგოზი - 2 ჭ
  • ვანილი
მომზადების წესები
კვერცხი და შაქარი კარგად ავთქვიფოთ, შევურიოთ ზეთი და კარაქიც.
ფქვილი გავცრათ გამაფხვიერებელთან ერთად.
ჩავამატოთ კარაქიან მასაში ფქვილი, გამაფხვიერებელი, ვანილი, ვაშლი, ნიგოზი. კარგად ავურიოთ.
გადავიტანოთ კარაქწასმულ და ფქვილმოყრილ ფორმაში, გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს, დაახლ. 40-50 წუთი.
შევაგრილოთ ნამცხვარი, გადმოვიღოთ ფორმიდან და მოვაყაროთ შაქრის პუდრი, რომელსაც ცოტა დარიჩინსაც დავამატებთ.
ტეგები:
ღვეზელი ვაშლი ნიგოზი კარაქი ნანახია: 40050