პასტა ყველითა და ქათმის ხორცით - მარტივი, გემრიელი, გენიალური
პასტა ყველითა და ქათმის ხორცით - მარტივი, გემრიელი, გენიალური
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • პასტა პენე - 350 გ
  • ქათმის გულ-მკერდი ან ფილე - 250 გ
  • მდნარი ყველი - 3 ნაჭერი
  • გახეხილი ყველი (სასურველია მოცარელა) - 100 გ
  • შავი პილპილი - ½ ს/კ
  • მარილი - გემოვნებით
  • საშუალო ზომის პომიდორი - 3-4 ცალი
  • თავშავა (ორეგანო) - 1 ს/კ
  • დაფქული წითელი წიწაკა - 1 ს/კ
  • მცენარეული ზეთი - 2 ს/კ
  • წვრილად დაჭრილი ხახვი - 1 ცალი
  • წვრილად დაჭრილი ნიორი - 4-5 კბილი
მომზადების წესები

ვიწყებთ პომიდვრის პიურეს მომზადებას:

ცხელ წყალში ჩაყარეთ პომიდვრები და აადუღეთ. როცა მოიხარშება, კანი გააცალეთ და დააბლენდერეთ.

ტაფაზე შესაწვავად მოათავსეთ ქათმის ხორცი, დაუმატეთ შავი პილპილი და როცა თეთრი ფერი გახდება, დაუმატეთ ხახვი და ნიორი. გააჩერეთ 4-5 წუთი და დაუმატეთ პომიდვრის პიურე და ორეგანო.  კარგად რომ აურევთ, დაუმატეთ მდნარი ყველის ნაჭრები, 2 წუთის შემდეგ კი პასტა და მარილი. დაიმახსოვრეთ, პასტა ამ წვენში უნდა მოიხარშოს. საბოლოოდ, პასტის მოხარშვის შემდეგ ვუმატებთ გახეხილ ყველს, ვურევთ და კერძი მზადაა.

 

გემრიელად მიირთვით

ტეგები:
ნანახია: 459