შემწვარი რძე - ეგზოტიკური გემო მათთვის, ვისაც სიახლეების არ ეშინია
შემწვარი რძე - ეგზოტიკური გემო მათთვის, ვისაც სიახლეების არ ეშინია
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • რძე - 750 მლ
  • ნახევარი ლაიმის კანი
  • დარიჩინის ჩხირი - 1
  • შაქარი - 100 გ
  • კარაქი - 1 სკ
  • ფქვილი - 100 გ
ამოსავლებად
  • დაფქული დარიჩინი - 1/2 ჩკ
  • შაქრის ფხვნილი - 50 გ
  • კვერცხი - 1
  • ფქვილი - 40 გ
მომზადების წესები

600 მლ რძე დავდგათ ცეცხლზე. დავუმატოთ ნახევარი ლაიმის კანი, დარიჩინის ჩხირი და 100 გ შაქარი. სანამ რძე ადუღდება, ამოვიღოთ ლაიმის კანი და დარიჩინი. რძე დავტოვოთ ცეცხლზე, დაბალ ტემპერატურაზე.

100 გ ფქვილში გავხსნათ 150 მლ რძე და დავუმატოთ ცხელი რძის მასას. მასა რომ ადუღდება და ფქვილი მოიხარშება, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაგრილოთ.

კონტეინერს (15 X 10 X 5 სმ) წავუსვათ კარაქი და ჩავასხათ გაგრილებული რძის მასა. შევდგათ მაცივარში 3 საათის განმავლობაში.

გაგრილებული მასა ამოვიღოთ კონტეინერიდან. დავჭრათ კუბებად. ამოვავლოთ ჯერ ფქვილში, შემდეგ ხელით ათქვეფილ კვერცხში და შევწვათ ზეთში. 

50 გ შაქრის ფხვნილი და 1/2 ჩკ დარიჩინი შევურიოთ ერთმანეთს და შემწვარი რძე შიგ ამოვავლოთ.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
რძე შემწვარი რძე ნანახია: 323