„მთვრალი ალუბალი“ სომხური ლავაშით, ცხობის გარეშე - მხოლოდ 15 წუთი და მზადაა!
„მთვრალი ალუბალი“ სომხური ლავაშით, ცხობის გარეშე - მხოლოდ 15 წუთი და მზადაა!
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ყველასათვის საყვარელი ნამცხვარი „მთვრალი ალუბალი“. ამჯერად ყველაზე მარტივ, ეკონომიურ და სწრაფ რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც სომხური ლავაშით მზადდება და სულ რაღაც, 15 წუთი დაგჭირდებათ.

ინგრედიენტები

  • არაჟანი 27%-30% - 600 მლ
  • მოხარშული შედედებული რძე - 370 გ
  • სომხური ლავაში - 4 ფენა
  • უკურკო ალუბალი - 500 გ
მომზადების წესები

არაჟანს ნელ-ნელა შეათქვიფეთ მოხარშული შედედებული რძე.

სომხური ლავაშის ერთი ფენა დაჭერით 4-5 ტოლ ნაწილად. თითოზე გადაანაწილეთ სასურველი რაოდენობის ალუბალი (თითოზე 8-10 ც) და გადაახვიეთ. ფენებს თავი და ბოლო ჩამოაჭერით. 

მართკუთხედ ფორმაში ერთ ფენად დაალაგეთ ალუბალგახვეული ლავაშის ფენები, მეორე ფენად - კრემი და ა.შ.

ნამცხვარი გააჩერეთ მაცივარში რამდენიმე საათით. ბოლოს თავსა და გვერდებზე მოაყარეთ გახეხილი შოკოლადი.

გემრიელად მიირთვით!