თუ გაქვთ 200 მლ მაწონი, მოამზადეთ ეს უგემრიელესი „ყველიანი პურები“
თუ გაქვთ 200 მლ მაწონი, მოამზადეთ ეს უგემრიელესი „ყველიანი პურები“
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კეფირი - 200 მლ (ან მაწონი)
  • ზეთი - 2 სკ
  • მარილი - 1/3 ჩკ
  • შაქარი - 1 ჩკ
  • სოდა - 1/2 ჩკ
  • ყველი - 130 გ
  • ფქვილი - 200 გ
მომზადების წესები

ჯამში მოათავსეთ კეფირი, მარილი, სოდა და შაქარი. შეურიეთ გახეხილი ყველიც და ამოურიეთ. შემდეგ ფქვილი დაუმატეთ და მოზილეთ ცომი. გაყავით ორ ნაწილად, გრძივად გააბრტყელეთ (ძეხვის ფორმად), გაახვიეთ ცელოფანში და დააყოვნეთ 1 საათით.

შემდეგ ცომი მედალიონებად დაჭერით და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 15 წუთით.

შეგიძლიათ ეს ყველიანი პურები ჩაისთან ერთად მიირთვათ ან შუაზე გაჭრათ და სასურველი შიგთავსი მოათავსოთ მათში.

გემრიელად მიირთვით!