ფენოვანი ღვეზელები ხაჭოს შიგთავსით - ფენოვანი ცომის მომზადება ასეთი მარტივი არასდროს ყოფილა
ფენოვანი ღვეზელები ხაჭოს შიგთავსით - ფენოვანი ცომის მომზადება ასეთი მარტივი არასდროს ყოფილა
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ამ რეცეპტით ფენოვანი ცომის მომზადების ყველაზე სწრაფ და მარტივ მეთოდს გასწავლით. ასეთ ცომში ნებისმიერი შიგთავსი შეგიძლიათ მოათავსოთ. მაგალითად, ყველი და ფენოვანი ხაჭაპურები გამოაცხოთ.

ინგრედიენტები

ცომი
  • თბილი რძე - 140 მლ
  • თბილი წყალი - 140 მლ
  • მარილი – 0,5 ჩაის კოვზი
  • შაქარი - 2 სკ
  • საფუარი - 1 ჩკ
  • ზეთი - 2 სკ
შიგთავსი
  • კარაქი - 150 გ
  • ხაჭო - 300 გ
  • შაქარი - 3 სკ
მომზადების წესები

ჯამში მოათავსეთ რძე, წყალი, საფუარი, მარილი, შაქარი და ზეთი. კარგად შეურიეთ ერთმანეთს, შემდეგ ფქვილი დაუმატეთ და მკვრივი ცომი მოზილეთ. თავზე გადააფარეთ და 1-2 საათით დააყოვნეთ.

ცომი 7 ნაწილად გაყავით და დააგუნდავეთ. გუნდები კარგად გააბტყელეთ, გადაუსვით კარაქი, გადაკეცეთ ჯერ მარცხნიდან ცენტრისკენ და გადაანწილეთ კარაქი, შემდეგ - მარჯვნიდან ცენტრისკენ და კვლავ წაუსვით კარაქი. ბოლოს - ქვევიდან ცენტრისკენ, ზევიდან ცენტრისკენ. უნდა მიიღოთ კვადრატის ფორმის ცომი.

შიგთავსის მოსამზადებლად ხაჭო და შაქარი შეურიეთ ერთმანეთს. ცომის კვადრატები გააბრტყელეთ, ოთხივე კუთხეში 1 ჩკ შიგთავსი მოათავსეთ და გადაკეცეთ კუთხიდან ცენტრისკენ.

ღვეზელებს თავზე კვერცხში შერეული რძე გადაუსვით (1 ც კვერცხის გული და 1 სკ რძე) და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 25 წუთით.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ხაჭო ფენოვანი ნანახია: 67