საოცრად ფუმფულა იაპონური პური რძის ცომით
საოცრად ფუმფულა იაპონური პური რძის ცომით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

tangzhong
  • წყალი - 3 სკ
  • „სოფლის ნობათის“ რძე - 3 სკ
  • ფქვილი - 2 სკ
ცომი
  • ფქვილი - 300 გ
  • საფუარი - 2 სკ
  • „სოფლის ნობათის“ რძე - 120 მლ
  • კარაქი - 30 გ
  • შაქარი - 3 სკ
  • კვერცხი - 1 ც
  • მარილი
მომზადების წესები

tangzhong - ეს იაპონური ტექნიკა ფუმფულა პურის მთავარი საიდუმლოა. მის მოსამზადებლად ფქვილი, რძე და წყალი ერთმანეთს შეურიეთ და დაბალ ცეცხლზე მოხარშეთ, სანამ არ გასქელდება. მომზადებული მასა პატარა ჯამში გადაიტანეთ, თავზე სამზარეულოს ცელოფანი გადააფარეთ და 1 საათით ოთახის ტემპერატურაზე დააყოვნეთ.

ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, შაქარი, მარილი, საფუარი. შემდეგ დაუმატეთ რძე, კვერცხი და მომზადებული კრემი (tangzhong). მოზილეთ მკვრივი ცომი. გადაიტანეთ თასში, გადააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და დააყოვნეთ 40-60 წუთით.

ცომი ერთხელ კიდევ გადაზილეთ და გაყავით 7 ტოლ ნაწილად. დააყოვნეთ 15-30 წუთით. გადაიტანეთ ფორმაში, თავზე გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 30 წუთით. ზედაპირი ყავისფერს რომ მიიღებს, დაუწიეთ ტემპერატურას 100 გრადუსამდე.

ყველაზე ფაფუკი და გემრიელი პური მზად არის!

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
პური ნანახია: 726