დალი ჩიტალაძე თავისი ცნობილი შუს რეცეპტს გვიზიარებს
დალი ჩიტალაძე თავისი ცნობილი შუს რეცეპტს გვიზიარებს
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

დალი ჩიტალაძის შუები საქვეყნოდ განთქმულია, მის შესახებ არაერთი ცნობილი ადამიანი საუბრობს. დალი ჩიტალაძემ გადაწყვიტა შუების რეცეპტი თავისი იუთუბარხის მაყურებლისთვის გაეზიარებინა, რეცეპტს უცვლელად გთავაზობთ.

ინგრედიენტები

ცომი
  • კარაქი - 200 გ
  • წყალი - 400 მლ
  • ფქვილი - 400 გ
  • მწიკვი ვანილი და მარილი
  • კვერცხი - 7 ც
კრემი
  • რძე - 1 ლ
  • კვერცხი - 3 ც
  • ფქვილი - 5 სკ
  • შაქარი - 300 გ
  • ვანილი - 15 გ
  • ლიმონის ცედრა
  • კარაქი - 200 გ
მომზადების წესები

რძე გაათბეთ.

კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ ერთმანეთისგან. კვერცხის გულს დაუმატეთ 150 გ შაქარი (დანარჩენი შეურიეთ რძეს) და გათქფვიფეთ. შემდეგ დაუმატეთ ფქვილი და დაიწყეთ თქვეფა. უფრო ადვილად რომ გათქვიფოთ, დაუმატეთ თბილი რძის ნაწილი. ერთგვაროვან მასას რომ მიიღებთ, კვერცხის მასა გადაიტანეთ რძეში და გაზზევე გააგრძელეთ მისი მიქსერით თქვეფა. ბუშტები რომ გაუჩნდება, კრემი მზად არის. გადმოდგით გაზიდან და გააგრილეთ.

კარაქი ათქფვიფეთ ვანილთან ერთად. დაუმატეთ ლიმონის ცედრა. კარგად გაცივებული კრემი ეტაპობრივად დაუმატეთ კარაქს და კარგად გათქვიფეთ 10-15 წუთის განმავლობაში.

ქვაბში მოთავსეთ წყალი, კარაქი, მარილი და ვანილი. დადგით დაბალ ცეცხლზე და გამუდმებით ურიეთ. კარაქი რომ გადნება და მასა წამოდუღდება, ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი და ურიეთ. ცომი კარგად რომ გამოშრება, მზად არის. ცომი გადაიტანეთ ჯამში და კარგად გააცივეთ. შემდეგ შეათქვიფეთ კვერცხი. თქვეფა გააგრძელეთ ერთგვაროვანი და წებოვანი მასის მიღებამდე.

კოვზის გამოყენებით ცომის პატარა გუნდები გადაიტანეთ ფქვილმოყრილ დაფაზე და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 25 წუთის განმავლობაში.

გამომცხვარი შუ გაჭერით შუაზე და გულში მოათავსეთ კრემი. გააფორმეთ შაქრის ფხვნილით.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
შუ დალი ჩიტალაძე დალის შუ ნანახია: 9836