სააღდგომო პასკა ტაფაზე - წარმოუდგენლად მარტივი რეცეპტი
სააღდგომო პასკა ტაფაზე - წარმოუდგენლად მარტივი რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 200 გ
  • კარაქი - 100 გ
  • კვერცხი - 2 ც + 1 გული
  • არაჟანი 20% - 200 გ
  • ფქვილი - 250 გ
  • სოდა - 1/2 ჩკ
  • ძმარი - 1 სკ
  • ვანილის შაქარი - 1 შეკვრა
  • მწიკვი მარილი
  • ქიშმიში - გემოვნებით
მომზადების წესები

გამდნარ კარაქს დაუმატეთ არაჟანი, შაქარი, ვანილის შაქარი და სასურველი სანელებლები. დაუმატეთ კვერცხიც, ბოლოს - ფქვილი და კარგად გათქვიფეთ. შემდეგ ნაზად შეურიეთ სასურველი რაოდენობის ქიშმიში. სოდა და ძმარი გახსენით და დაუმატეთ ფქვილს.

ფორმაში (20 სმ სიმაღლე და 11 სმ დიამეტრის) ჩააფინეთ გამოსაცხობი ქაღალდი და გადაიტანეთ ცომი ისე, რომ ნახევარს ავსებდეს.

ტაფაზე მოათავსეთ ალუმინის გამოსაცხობი ფორმა და მასში ჩადეთ პასკის ფორმა. თავზე გადაადეთ ქვაბი და დააყოვნეთ რამდენიმე საათით (2-3) დაბალ ცეცხლზე. თავი რომ გაუმაგრდება, ამოატრიალეთ ფორმა და 10-15 წუთით დააყოვნეთ.

გააფორმეთ მინანქრით და მიირთვით.

ტეგები:
პასკა სააღდგომო ნანახია: 357