სტაფილოს პასკა პანეტონე - თინა ვაშაკიძე თავის რეცეპტს გვიზიარებს
სტაფილოს პასკა პანეტონე - თინა ვაშაკიძე თავის რეცეპტს გვიზიარებს
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ცომი
  • რძე - 250 მლ (1 ჭიქა)
  • შაქარი - 200 გ (1 ჭიქა)
  • კვერცხი - 3 ც
  • კარაქი - 200 გ
  • საფუარი - 1 ჩკ
  • გამაფხვიერებელი - 1 ჩკ
  • ფქვილი - 600 გ (5 ჭიქა)
სტაფილოს მურაბა
  • სტაფილო - 3 ც
  • ქიშმიში - 100 გ
  • შაქარი - 3 სკ
  • ფორთოხალი - 1 ც
  • ლიმონი - ნახევარი
  • დარიჩინის ჩხირი
  • მიხაკი
  • ილი
  • ვანილი
მომზადების წესები

ნაბიჯი 1: ცომი

➔ თბილ რძეში გახსენი საფუარი და 1 ჩ.კ. შაქარი, გააჩერე 10 წუთი

➔ შაქარი და კარაქი (ოთახის ტემპერატურის) ათქვიფე გათეთრებამდე

➔ დაამატე კვერცხი

➔ გამაფხვიერებელი

➔ ნელ-ნელა შეურიე ფქვილი, ერთგვაროვანი სქელი წებოვანი ცომი გამოვა.

➔ დააფარე საკვები ცელოფანი და გააჩერე 1 საათით.

 

 

ნაბიჯი 2: სტაფილოს მურაბა

➔ ცხელ ტაფაზე მოათავსე დარიჩინის ჩხირი, რამდენიმე მიხაკი და ილი.

➔ თბილი სუნელების სურნელს რომ იგრძნობ დაამატე ნახევარი ფორთოხლის და ნახევარი ლიმონის წვენი, გააჩერე რამდენიმე წუთით და გადაწურე.

➔ ამავე ტაფაზე საშუალო ცეცხლზე მობრაწე 3 ცალი პატარა კუბებად დაჭრილი სტაფილო, ქიშმიში და 3 ს.კ. შაქარი.

➔ შაქარი რომ დადნება დაამატე ფორთოხლისა და ლიმონის წვენი (სუნელებით გაჟღენთილი), 1 ფორთოხლის ცედრა, ცოტა ვანილი.

 

 

ნაბიჯი 3: გამოცხობა

დასვენებულ ცომს შეურიე მურაბა. ფორმას წაუსვი ცხიმი და მოაყარე ფქვილი.

შეავსე ფორმა ნახევრამდე, დააფარე და დაასვენე 30წუთით. ელექტროღუმელი გაახურე 160 გრადუსზე და გამოაცხვე 40-45 წუთის განმავლობაში.

 

 

გემრიელად მიირთვით!