მჭადის ფქვილის შუ ლობიოს შიგთავსით - თათია თექთურმანიძის რეცეპტი
მჭადის ფქვილის შუ ლობიოს შიგთავსით - თათია თექთურმანიძის რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

„მასტერშეფის“ პირველი სეზონის მონაწილე თათია თექთურმანიძე თავის იუთუბარხზე საინტერესო რეცეპტს გვთავაზობს.

ინგრედიენტები

შუს ცომი
  • სიმინდის ფქვილი - 150 გ (გაცრილი)
  • წყალი - 250 მლ
  • კარაქი - 80 გ
  • მარილი - 1/2 ჩკ
  • კვერცხი - 3-4 ც
ლობიოს შიგთავსი
  • მოხარშული ლობიო - 500 გ
  • ხახვი - 1 ც
  • ნიორი - 1 კბილი
  • მარილი - გემოვნებით
  • სუნელები (ხმელი ქინძი, ყვითელი ყვავილი, უცხო სუნელი)
მომზადების წესები

შიგთავსი:

ხახვი , ნიორი და სუნელები მოვშუშოთ ზეთში. შემდეგ ჩავასხათ ლობიოში, დავუმატოთ მარილი და ამოვზილოთ.  დავჭრათ წვრილად ქინძი, გადავურიოთ და გადავდგათ გვერდზე, სანამ მოვამზადებთ ცომს.

შუს ცომი:

კარაქი, მარილი და წყალი მოვათავსოთ ქვაბში და მივიყვანოთ ადუღებამდე.

შემდეგ ჩავაყაროთ ფქვილი და სწრაფად გადავურიოთ. ცომი დავტოვოთ გაზქურაზე და მუდმივად ვურიოთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 5 წუთით. შემდეგ გავაცივოთ და დავუმატოთ თანდათან კვერცხი, სანამ არ მივიღებთ სასურველ კინსისტენციას.

გამოვაცხოთ 220 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15 წუთით. შემდეგ დავუწიოთ ტემპერატურას 170 გრადუსამდე და ისევ 15 წუთი ვაცხოთ.

 

მომზადების ვიდეო იხილეთ აქ