სრულყოფილი პასკის რეცეპტი შეფკონდიტერ დავით გორგოშიძისგან
სრულყოფილი პასკის რეცეპტი შეფკონდიტერ დავით გორგოშიძისგან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

საკონდიტრო „მარონის“ შეფი დავით გორგოშიძე სოციალურ ქსელში თავისი პასკის რეცეპტს ავრცელებს.

ინგრედიენტები

პირველი კომპონენტი
  • რძე - 250 მლ
  • სველი საფუარი - 70 გ
  • ფქვილი - 250 გ
  • შაქარი - 50 გ
მეორე კომპონენტი
  • ფქვილი - 500 გ
  • კვერცხი - 4 ც
  • შაქარი - 250 გ
  • ტრიმოლინი (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ თაფლით) - 100 გ
  • კარაქი - 120 გ
  • ნაღები - 50 გ
  • მარილი
  • ვანილი, მიხაკი, დარიჩინი
  • ფერადი ცუკატები, ქიშმიში ან სხვადასხვა ჩირი
მომზადების წესები

1. ჯამში მოათავსეთ ფქვილი, შაქარი, საფუარი, რძე და გათქვიფეთ. გადააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და დააყოვნეთ ოთახის ტემპერატურაზე 1 საათით.

2. ამ მასას დაუმატეთ ფქვილი. გააგრძელეთ თქვეფა და პარალელურად დაუმატეთ კვერცხი. შემდეგ - შაქარი, ტრიმოლინი და გამდნარი კარაქი. დაუმატეთ ნაღები. ბოლოს დაუმატეთ ლიმონის ცედრა, მარილი და სანელებლები (ვანილი, დარიჩინი, მიხაკი). მიღებული ცომს გადააფარეთ თავზე სამზარეულოს ცელოფანი და მოათავსეთ თბილ ადგილას 1,5 საათის განმავლობაში.

3. ცომი გადაიტანეთ ფორმაში (ნახევარზე მეტს რომ ფარავდეს). ფორამშივე შეურიეთ ქიშმიში, ცუკატები, შოკოლადი. თავზე მოაფრქვიეთ შაქრის ფხვნილი და გამოაცხვეთ 155 გრადუსზე 1,5 საათის განმავლობაში (თუკი დიდ ფორმაში აცხობთ. პატარას უფრო მცირე დრო დასჭირდება).

მომზადების ვიდეო იხილეთ აქ 

ტეგები:
ნანახია: 153