როგორ გავაკეთოთ ნივრის ფხვნილი სახლის პირობებში - ეს ძალიან მარტივია
როგორ გავაკეთოთ ნივრის ფხვნილი სახლის პირობებში - ეს ძალიან მარტივია
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ნივრის ფხვნილი საკმაოდ მოსახერხებელია მარინადების, ჩიფსებისა და სუხარიკების მოსამზადებლად. იდეალურია მათთვის, ვისაც ნივრის ინტენსიური გემო არ მოსწონთ. შეგიძლიათ მისით ჩაანაცვლოთ ნედლი ნიორი ნებისმიერ კერძში.

ინგრედიენტები

  • ნიორი - 250 გ
მომზადების წესები

დააქუცმაცეთ ნიორი კომბაინში ან კარგად დაჭყლიტეთ. გაშალეთ ზედაპირზე (ხის ან ჩვეულებრივ თეფშზე) და 3-4 დღით მზეზე გამოაშრეთ ან 150 გრადუსზე ღუმელში, სანამ მოყავისფრო ფერს არ მიიღებს.

გამომშრალი ნიორი საფქვავში მოათავსეთ და დაფქვით, სანამ ფხვნილის მსგავს მასას არ მიიღებთ.

ნივრი ფხვნილი მოათავსეთ მინის ჭურჭელში, რომელსაც კარგად ეფარება თავი. შეინახეთ გრილ და ბნელ ადგილას, სანელებლების გვერდით.

ტეგები:
ნიორი ნივრის ფხვნილი ნანახია: 69