სეზონური ჭინჭრის საწებელი ახალი ნივრით - მარტივი და სწრაფი რეცეპტი
სეზონური ჭინჭრის საწებელი ახალი ნივრით - მარტივი და სწრაფი რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ჭინჭრის საწებელი ძალიან უხდება პასტასა და კარტოფილს. იდეალურია მჭადისა და ყველისთვის ან უბრალოდ პურთან ერთად.

ინგრედიენტები

  • ჭინჭარი - რაც მეტი, მით უკეთესი
  • ახალი ნიორი - გემოვნებით
  • ხახვი - 2 ც
  • ტომატპასტა - 1 სკ
  • ზეთი - 4 სკ
  • ფქვილი - 2 სკ
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესები

კარგად გარეცხეთ და გაასუფთავეთ ჭინჭარი. ქვაბში წყალი აადუღეთ და გადაიტანეთ ჭინჭარი. ადუღებიდან დაისწავლეთ 1-2 წუთი, შემდეგ გადაწურეთ. არ გადააქციოთ ნახარში, 2-3 ჭიქა საწებლისთვის დაგვჭირდება.

ახალი ნიორი დაჭერით და დააბლენდერეთ ჭინჭართან ერთად.

ხახვი დაჭერით წვრილად და მოთუშეთ ზეთში. ოქროსფერს რომ მიიღებს, დაუმატეთ ტომატპასტა და ფქვილი, ამოურიეთ მაშინვე. დაუმატეთ ჭინჭრის ნახარში და ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ დაბლენდერებული ჭინჭარი და გააგრძელეთ მორევა. დაბალ ცეცხლზე დააყოვნეთ 10 წუთით. ბოლოს დაუმატეთ მარილი და წიწაკა.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
საწებელი ჭინჭარი ნანახია: 132