უნაზესი ბეზესა და მარწყვის რულეტი, რომელიც პირში დნება
უნაზესი ბეზესა და მარწყვის რულეტი, რომელიც პირში დნება
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხის ცილა - 3 დიდი ან 4 საშუალო ზომის
  • შაქარი - 180 გ
  • სიმინდის სახამებელი - 10 გ
  • მწიკვი სოდა და ვანილი
კრემი
  • ნაღები 33% - 200 მლ
  • შაქრის ფხვნილი - გემოვნებით
  • მარწყვი - 200-300 გ
მომზადების წესები

კვერცხის ცილა ათქვიფეთ, ღრუბელივით მასას რომ მიიღებთ, დაუმატეთ მწიკვი სოდა და ეტაპობრივად შაქარი. გააგრძელეთ თქვეფა. მყარ ბეზეს რომ მიიღებთ, შეათქვიფეთ სიმინდის სახამებელი. გადაიტანეთ ცხიმწასმულ და ქაღალდდაფენილ ფორმაში (ქაღალდმა რომ არ იმოძრაოს, ქვეშ კუთხეებზე ცოტა ბეზე წაუსვით). კარგად გადაანაწილეთ ბეზე და გამოაცხვეთ 150 გრადუსზე 20-25 წუთით.

ნაღები კარგად ამოიყვანეთ შაქართან ერთად (დაახლოებით, 5 წთ დაგჭირდებათ).

კრემი გადაანაწილეთ გამომცხვარ ბეზეს ფირფიტაზე. გადაანაწილეთ დაჭრილი მარწყვიც და გადაახვიეთ. მოათავსეთ მაცივარში 1 საათით, რომ ფორმა შეინარჩუნოს.

გემრიელად მიირთვით!