საუკეთესო ფუნჩულები შოკოლადის კრემით - ძველებური და გამოცდილი რეცეპტი
საუკეთესო ფუნჩულები შოკოლადის კრემით - ძველებური და გამოცდილი რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ამ მასალით გამოდის 16-18 ცალი ფუნჩულა.

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 450 გ
  • საფუარი - 11 გ
  • რძე - 250 მლ
  • შაქარი - 40 გ
  • კვერცხი - 1 ც
  • მარილი – 0,5 ჩაის კოვზი
  • ვანილი
  • დარბილებული კარაქი - 50 გ
კრემი
  • ნაღები 33% - 250 გ
  • შოკოლადი - 250 გ
მომზადების წესები

თბილ რძეში გახსენით საფუარი და 1 სკ შაქარი, დაუმატეთ ნახევარი ფქვილიც და კარგად ამოურიეთ. თავზე დააფარეთ ჩაის ტილო ან სამზარეულოს ცელოფანი და დააყოვნეთ თბილ ადგილას.

სანამ ცომი კარგად ამოვა, დანარჩენი შაქარი, მარილი, ვანილი და კვერცხი გათქვიფეთ. 20-30 წუთის შემდეგ ამოსული ცომი შეურიეთ ათქვეფილ კვერცხს და მოზილეთ ცომი. ეტაპობრივად დაუმატეთ დარჩენილი ფქვილის ნახევარი. ბოლოს დაუმატეთ დარბილებული კარაქი. კონსისტენციის მიხედვით დაუმატეთ დარჩენილი ფქვილიც. დატოვეთ ცომი თბილ ადგილას 1 საათით.

შოკოლადის შიგთავსი: შოკოლადს დაასხით ცხელი ნაღები და ხელის ბლენდერით დააბლენდერეთ. 

ცომი გააბრტყელეთ და ამოჭერით წრეები (7-8 დიამეტრის, მაგალითად). შეწვით ფუნჩულები ცხელ ზეთში ორივე მხრიდან.

გაგრილებულ ფუნჩულებში საკონდიტრო ცელოფანით შეიყვანეთ კრემი (ან შუაზე გაჭერით და ისე მოათავსეთ).

გემრიელად მიირთვით!