ნინი სტურუას კერძი - სიბასი, ფორთოხლის სოუსში ბოსტნეულთან ერთად
ნინი სტურუას კერძი - სიბასი, ფორთოხლის სოუსში ბოსტნეულთან ერთად
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინვენტარი:
1)პინცეტი
2)დანა, კოვზი,ჩანგალი 
3)ტაფა, ქვაბი
4)დაფა 2 ცალი
5)ამოსატრიალებელი ტაფისთვის

ინგრედიენტები

  • თევზი სიბასი - 1 ცალი (მოზრდილი)
  • ფორთოხალი - 3 ცალი
  • ფორთოხლის წვენი - 1 ლ
  • თეთრი ხახვი - 2 ცალი
  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 2 ცალი
  • მწვანე ბულგარული წიწაკა - 2 ცალი
  • ლიმონი - 2 ცალი
  • მწიფე ავოკადო - 2 ცალი
  • სტაფილო - 2 ცალი (საშუალო ზომის)
  • სატაცური - 300 გ
  • ნაღები - 500 მლ
  • მიკრო მწვანილი “ბარდა”, მზესუმზირა
  • ზეითუნის ზეთი, მარილი
  • აგარ-აგარი
მომზადების წესები

თევზი გავასუფთავოთ, ამოვიყვანოთ ფილე, მოვაშოროთ ფხები ფრთხილად, რომ ფილე არ დაზიანდეს.

ფორთოხლის სოუსი: 4 ცალი ფორთოხალი გავფრცქვნათ დავჭრათ და მოვათავსოც ქვაბში დაბალ ცეცხლზე, ჩავაგდოთ ბეგქონდარა, ფორთოხლის წვენი 100 მლ, გავაგრძელოთ დაბალ გაზზე დუღილი ბოლოს ჩავაგდოთ კარაქი და შესქელებამდე სოუსი არ გადმოვდგათ ცეცხლიდან.

ცხელ ტაფაზე ზეითუნის ზეთით დავდოთ სატაცური და ოდნავ რომ დაიბრაწება, მზად არის. მოვაყაროთ მწიკვი მარილი, წვრილად დავჭრათ ბულგარული, ავოკადო დავუმატოთ ცოტა ფორთოხლის და ლიმონის ფრეში, მარილი და ავურიოთ კარგად, რომ გემოები კარგად გაუჯდეს ერთმანეთს.

გავაცხელოთ ტაფა, დავასხათ ზეითუნის ზეთი და კარაქი 20 გრ და თევზი შევწვათ 3-4 წთ-ში მზად არის.

სერვირება:დავასხათ ფორთოხლის წვენი, დავალაგოთ შემწვარი თევზი, ზემოდანდაჭრილი ბულგარული და ავოკადო, სატაცური მივუდოთ და გავაფორმოთ რეჰანის ფოთლებით. შეწვის წინ მოვაყაროთ მარილი და პილპილი თევზს.
 

ტეგები:
ნანახია: 57