"ურცხა" - პაატა ჭონიაშვილის მიერ გათანამედროვებული სვანური დესერტი
"ურცხა" - პაატა ჭონიაშვილის მიერ გათანამედროვებული სვანური დესერტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინვენტარი:
ბარბექიუს ჯოხები
თასები
ხელის ბლენდერი
მეტალის წვრილი საწური
ქვაბი
პენოპლასტის ფირფიტა
საკვები გაზის ასანთი
 

ინგრედიენტები

  • მსხლის ჩირი - 100 გ
  • გარგრის ჩირი - 50 გ
  • შავი ქლიავის ჩირი - 50 გ
  • ანანასის ჩირი - 50 გ
  • ფორთოხლის ჩირი - 50 გ
  • თაფლი - 300 გ
  • გატარებული ნიგოზი - 150 გ
  • გატარებული თხილი - 100 გ
  • ნუში - 30 გ
  • ქეშიუ - 70 გ
  • ფისტა - 100 გ
  • შაქარი - 500 გ
  • თეთრი შესქელებული რძე - 1 ქილა
  • ჟელატინი - 25 ფირფიტა
  • თეთრი შოკოლადი - 600-700 გ
  • საკვები საღებავი შავი თეთრი და მუქი ლურჯი (ზეთოვანი)
  • ნაღების კრემი - 400 გ
  • თეთრი მარშმელოუ - 150 გ
  • კარაქი - 40 გ
  • ოქროს საკვები ფირფიტები და ოქროსფერი მეტალის საკვები ფხვნილი
მომზადების წესები

ვიღებთ მოხალულ ფსტას, ნიგოზს ვჭრით წვრილად. ვუმატებთ დაჭრილ ქლიავის ჩირს და შემდეგ თაფლს. ვიღებთ წებოვან სითხეს და ვაკეთებთ ბურთებს შემდეგ ვყინავთ ამ ბურთებს.

5 წუთი ვადნობთ თეთრ შოკოლადს, ვავლებთ ამ ბურთებს და ვაციებთ.

კრემი: მასკარპონეს ვუმატებთ ცოტა ათქვეფილ ნაღებს, ვუმატებთ ცოტა მარილსა და ლაიმს.

ტეგები:
ნანახია: 183