რძის ლიქიორის კლასიკური რეცეპტი - სასიამოვნო ფერი, გემო და კონსისტენცია
რძის ლიქიორის კლასიკური რეცეპტი - სასიამოვნო ფერი, გემო და კონსისტენცია
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • სპირტი ან არაყი - 500 მლ
  • პასტერიზებული რძე - 500 მლ
  • შაქარი - 350 გ
  • ლიმონი - ნახევარი
  • ფორთოხალი - ნახევარი
  • ვანილი - მწიკვი
მომზადების წესები

დიდ ქილაში მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტი (ჯერ დაჭრილი ლიმონი და ფორთოხალი, შემდეგ შაქარი და ბოლოს - დანარჩენი ინგრედიენტები).

ქილას თავი დაახურეთ და 10 დღის განმავლობაში შეინახეთ ბნელ და გრილ ადგილას. დილა-საღამოს კარგად შეანჯღრიეთ.

10 დღის შემდეგ გადაწურეთ, სასურველ ჭურჭელში გადაიტანეთ და მაცივარში მოათავსეთ. 1 დღის შემდეგ ლიქიორი იდეალურ გემოს მიიღებს.

რძის ლიქიორი ინახება 6 თვემდე, აუცილებლად მაცივარში.