კამეჩის მაწვნის პანაკოტა და თაფლაკვერი - ქეთო ბექაურის ბავშვობის ნოსტალგიით შექმნილი გათანამედროვებული კერძი
კამეჩის მაწვნის პანაკოტა და თაფლაკვერი - ქეთო ბექაურის ბავშვობის ნოსტალგიით შექმნილი გათანამედროვებული კერძი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

კამეჩის მაწვნის პანაკოტა
  • კამეჩის მაწონი - 500 გ
  • ნაღები - 250 მლ
  • მიხაკი, დარიჩინი, ილი, მუსკატი
  • კაკლის მურაბა
  • ნიგოზი - 200 გ
  • ნუში - 100 გ
  • შაქარი - 200 გ
  • ჟელატინის ფირფიტა - 6 ც
  • შესქელებული რძე - 100 გ
თაფლაკვერი
  • ფქვილი - 300 გ
  • თაფლი - 170 გ
  • კარაქი - 200 გ
  • კვერცხი - 1 ც
  • რომი - 20 მლ
  • არაჟანი - 30-40 გ
  • მიხაკი, დარიჩინი, ილი, მუსკატი
გლეიზი
  • შაქრის პუდრა - 200 გ
  • რძე - 150 მლ
  • ლიმონი ან ლაიმი - 1 ც
მომზადების წესები

ქვაბში ჩაასხი ნაღები და ჩაყარე სუნელები, გააღვივე ჟელატინი წყალში და ჩაუშვი ნაღებში რომ გადნეს. მანამდე ჯამში გათქვიფე მაწონი, ჩაასხი შესქელებული რძე და შემდეგ ნელ-ნელა ნაღები. გემო გასინჯე და დაამატე სუნელები თუ აკლია. ჩაასხი ჭიქებში და შედგი საყინულეში. 

დაიწყე ცომის მომზადება. გაადნე კარაქი და თაფლი ქვაბში, დააყარე ფქვილის ნახევარი სუნელებთან ერთად, გადაურიე და შემდეგ მეორე ნაწილი ფქვილი, არაჟანთან ერთად. გაჭერი კაკალი თხლად, დააბურთავე ცომი და შესვი გამოსაცხობად. მოიმზადე შაქრის პუდრა და ლიმონი გლეიზისთვის. 

პარალელურად დაადგი შაქარი და ოდნავ წყალი კარამელისთვის, მოხალე თხილი და რომ შეყავისფერდება, ჩაუშვი სიროფში და გადმოიტანე საცხობ ქაღალდზე. გააცივე და გადაკეპე. 

რომ გამოცხვება ორცხობილა და გაგრილდება, მოასხი თავზე გლეიზი, გამოიღე პანაკოტა და მოაყარე გოზინაყი და დაასერვირე დაფაზე.