იანა კუცის კერძი - ალუბლის წვენში მოხარშული ვარენიკები ხაჭოთი, ამარენას ალუბლით და თაფლის ხიზილალით
იანა კუცის კერძი - ალუბლის წვენში მოხარშული ვარენიკები ხაჭოთი, ამარენას ალუბლით და თაფლის ხიზილალით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ვარენიკებისთვის
  • ალუბლის წვენი - 150 გ (400 გ გაყინული ალუბლის წვენი)
  • ფქვილი - 175 გ
  • შაქარი - 25 გ
  • კარაქი - 20 გ
ამარენას ალუბალი
  • ალუბალი - 100 გ
  • ლიქიორი ამარეტო - 30 მლ
  • ბრენდი - 60 მლ
  • დარიჩინი - 1 ღერი
  • ვარსკვლავა ანისი - 3
  • ფორთოხლის კანი - 1 ც
  • ხაჭო 9% - 60 გ
  • შაქრის პუდრა - 1 სკ
  • ნაღები - 1 სკ
  • აგარ-აგარი - 4 გ
ხაჭოს გულსართი
  • ხაჭო 9% - 60 გ
  • შაქრის პუდრა - 1 სკ
  • ნაღები - 1 სკ
თაფლის ხიზილალა
  • აკაციის თაფლი - 100 გ
  • წყალი - 50 მლ
  • აგარ-აგარი - 2 გ
  • კარდამონი - 5 გ
მომზადების წესები

შეურიოთ ალუბლის წვენი კარაქს და შაქარს და ავადუღოთ. როგორც კი ადუღდება, გადმოვდგათ ქურიდან.დაუმატოთ ფქვილი და წამოვადუღოთ. ვურიოთ ხის კოვზით. გადავიტანოთ ცომი სამუშაო ზედაპირზე და მსუბუქად მოვზილოთ 2 წუთის განმავლობაში. მივცეთ სწორი ფორმა. უმჯობესია ვიმუშაოთ ცივ ცომთან, ხელზე რომ არ მიგვეკროს და არ დაიხეს. 

 

ამარენას ალუბალი:

ყველა ინგრედიენტი შევურიოთ ერთმანეთს, მივიყვანოთ ადუღებამდე და მაშინვე გადმოვდგათ. დავტოვოთ ალუბალი მარინაციისთვის და გავაციოთ.

 

ხაჭოს გულსართი:

ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიოდ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

 

თაფლის ხიზილალა

ყველა ინგრედიენტი შევურიოთ ერთმანეთს, მივიყვანოთ ადუღებამდე და 1-2 წთ ვადუღოთ, რომ აგარ-აგარი გაიხსნას და დაიწყოს გასქელება. მიღებული მასა გავწუროთ წვრილ საცერში და გავავსოთ ამ სითხით კულინარიული შპრიცი ან პიპეტი. 15 სმ მანძილიდან ჩავაწვეთოთ ეს სითხე ღრმა ჯამში, რომელშიც -5,5ც გრადუსამდე გაციებული მცენარეული ზეთია. ყურადღებით უნდა ვიყოთ. თუ ზეთი სათანადოდ არ არის გაციებული, ხიზილალას წვეთები გაიშლება და ჩვენთვის სასურველ ფორმას ვერ მივიღებთ. ოპტიმალური ტემპერატურა მარცვლების ფორმირებისთვის -5,5 გრადუსია.

გავწუროთ ზეთი წვრილ საცერში. საცერში დარჩება ხიზილალას მარცვლები. ფრთხილად გავრეცხოთ ცივი წყლით, რათა ზეთის გემო მოვაშოროთ.

დაუბრუნდეთ ვარენიკებს: გავაბრტყელოთ ცომი თხლად და გამოვჭრათ რგოლები, დაახლოებით 7 სმ დიამეტრის. დავდოთ 1ჩ.კ.ხაჭო და1 ალუბალი, მოვუკრათ პირი. მოვხარშოთ ვარენიკები მარილწყალში 2-3 წუთის განმავლობაში. გავადნოთ კარაქი ტაფაზე, დაუმატოთ ლერწმის შაქარი და გადმოვიტანოთ მოხარშული ვარენიკები ამ სოუსში.