კარამელის „პოპკორნი“ პურის ნაჭრებისგან - გემრიელი სასუსნავი მინიმალური ინგრედიენტებით
კარამელის „პოპკორნი“ პურის ნაჭრებისგან - გემრიელი სასუსნავი მინიმალური ინგრედიენტებით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • პურის ნაჭერი - 2 ც
  • რძე - 5 სკ
  • კარაქი - 20 გ
  • შაქარი - 4 სკ
  • წყალი - 3 სკ
მომზადების წესები

პური დაჭერით კუბებად. 

ტაფა დაბალ ცეცხლზე დადგით და პურის ნაჭრები გადაიტანეთ. გამუდმებით ურიეთ, სანამ პური კარგად არ გაიხუხება. მოყავისფრო ფერს რომ მიიღებს, ჯამში გადაიტანეთ.

ტაფაზე დაყარეთ შაქარი და წყალი დაასხით. არ მოურიოთ. დუღილს რომ დაიწყებს და მთელი ტაფის ზედაპირს დაიკავებს, დაამატეთ კარაქი. კარაქიც რომ გადნება, რძე დაუმატეთ და ხის კოვზით მოურიეთ. სოუსი ოქროსფერს რომ მიიღებს, დაუმატეთ პურის ნაჭრები და მოურიეთ. შემდეგ ნაჭრები პერგამენტის ქაღალდზე გადაიტანეთ (ეცადეთ, ერთმანეთისგან განაცალკევოთ). გააგრილეთ და მიირთვით.