როგორ შევწვათ ქათამი ტაფაზე იდეალურად? გამოდის ძალიან არომატული!
როგორ შევწვათ ქათამი ტაფაზე იდეალურად? გამოდის ძალიან არომატული!
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქათამი (მთლიანი)
  • ნიორი - 6 კბილი
  • ქინძი - 20 გ
  • მარილი - 1 ს/ლ
  • პილპილი - 1 ჩ/კ
  • ხმელი სუნელი - 1 ჩ/კ
  • დაფქული პაპრიკა - 1 ჩ/კ
  • კარაქი - 3 ს/კ
  • წყალი - 230 მლ
მომზადების წესები

გაასუფთავეთ და გაჭერით ქათამი ზუსტად ისე, როგორც ფოტოზეა მოცემული.

 

тушка

 

მოაყარეთ მარილი და წიწაკა ორივე მხრიდან.

 

посолить

 

გააცხელეთ ტაფა, ჩაადნეთ კარაქი და მოათავსეთ ქათამი გულ-მკერდით.

 

курица на сковороде

 

დაახურეთ თეფში, რომელიც დიამეტრით ტაფაზე პატარა იქნება და დაადეთ ზემოდან რაიმე მძიმე, მაგალითად წყლით სავსე ჯამი. მთავარია დარწმუნდეთ, რომ ყველაფერი მყარადაა. ასე შეწვით ქათამი ორივე მხრიდან.

 

груз

 

სანამ ქათამი შეიწვება, დაიწყეთ სოუსის მომზადება.

წვრილად დაჭერით ნიორი და ქინძი. თასში მოათავსეთ დაჭრილი მწვანილი, ნიორი, პაპრიკა, ხმელი სუნელი, წყალი და მოურიეთ კარგად. სოუსი მზადაა!

 

соус

 

მოასხით სოუსი ქათამს, დაახურეთ თავზე და 7 წუთი დაბალ ცეცხლზე დატოვეთ.

 

тушим курицу

 

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ნანახია: 3624