ალუბლის ღვეზელები ცოცხალი ალუბლის შიგთავსით - ბებიების რეცეპტი, რომელიც ბავშვობას გაგახსენებთ
ალუბლის ღვეზელები ცოცხალი ალუბლის შიგთავსით - ბებიების რეცეპტი, რომელიც ბავშვობას გაგახსენებთ
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • რძე - 1.5 ჭიქა
  • მშრალი საფუარი - 15 გ
  • შაქარი - 150 გ
  • კვერცხი - 3 ც (2- ცომისთვის, 1 - თავზე გადასასმელად)
  • კარაქი ან მარგარინი - 120 გ
  • ფქვილი - 400 გ
მომზადების წესები

თბილ რძეში გახსენით საფუარი და 1 სკ შაქარი. კარგად ამოურიეთ, დაუმატეთ 1 ჭიქა ფქვილი, კვლავ ამოურიეთ, თავზე ჩაის ტილო გადააფარეთ და 20-30 წუთით დააყოვნეთ.

შემდეგ დანარჩენი ინგრედიენტები შეურიეთ - დარჩენილი შაქარი, მარილი, 2 კვერცხი, დარბილებული კარაქი. ბოლოს შეურიეთ დარჩენილი ფქვილიც და მოზილეთ ცომი. თავზე გადააფარეთ და თბილ ადგილას 1 საათით გააჩერეთ.

ცომისგან პატარა ბურთულები გააკეთეთ, მსუბუქად გააბრტყელეთ, მიეცით ნავის ფორმა, შუაში 1 არასრული ჩკ შაქარი მოაყარეთ, 4-6 კურკაგამოცლილი ალუბალი მოათავსეთ და ცომი შეკარით (ქვევიდან ზევით მიმართულებით). გადაიტანეთ ღვეზელები გამოასცხობ ლანგარზე, თავზე გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული და გამოაცხვეთ 190 გრადუსზე 30 წუთით.

გემრიელად მიირთვით!