ღორის ხორცი ლუდით - ხორცის მოყვარულების რჩეული რეცეპტი
ღორის ხორცი ლუდით - ხორცის მოყვარულების რჩეული რეცეპტი
დრო 840წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ღორის ხორცი ლუდით - უნაზესი, არომატით სავსე, საოცრად გემრიელი კერძია. აუცილებლად მოამზადეთ - შედეგი გაგაოცებთ!

ინგრედიენტები

  • დაფქული ჯანჯაფილი - 1 ჩ.კ
  • მარილი და პილპილი
  • ხახვი - 2
  • ლუდი - 1 ლ
  • დაფნა - 2 ფოთოლი
  • ნივრის კბილი - 4
  • ღორის რბილი ხორცი - 1 კგ
  • მუსკატის კაკალი (ჯავზი) - 1/2 ჩ.კ
  • თაფლი - 1 ს.კ
მომზადების წესები
ხორცის ნაჭერი გავრეცხოთ, გავამშრალოთ, წავუსვათ მარილი, პილპილი, მუსკატის კაკალი და ჯანჯაფილი. დავასხათ ლუდი, დავამატოთ რგოლებად დაჭრილი ხახვი და დაფნა. შევდგათ 1 ღამით მაცივარში.

მეორე დღეს, ხორცი აქა-იქ ჩავჩხვლიტოთ, ჩავუდოთ ნივრის კბილები და ტაფაზე მადისაღმძვრელად  დავბრაწოთ ყველა მხრიდან. გავახვიოთ ფოლგაში და 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში შევდოთ  1 - 1.5 საათი. მომზადებამდე დაახლოებით 20 წუთით ადრე, ფოლგა გავშალოთ და დავასხათ მარინადი, ზემოდან კი თაფლი გადავუსვათ.

გარნირად მოვუმზადოთ მწვანე სალათა ბოსტნეულით