სერგო ოვჩარენკოს ბურგერი ცხვრის ხორცით, ტარხუნითა და ჯონჯოლით
სერგო ოვჩარენკოს ბურგერი ცხვრის ხორცით, ტარხუნითა და ჯონჯოლით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

პური
  • ფქვილი - 500 გ
  • რძე - 250 მლ
  • კარაქი - 80 გ
  • საფუარი - 12 გ
  • მარილი - 4 გ
  • შაქარი - 50 გ
  • კვერცხი - 1 ც (+1 კვერცხის გული)
კატლეტი
  • ცხვრის ხორცი - 200 გ
  • საქონლის ხორცი - 200 გ
  • ღორის ხორცი - 200 გ
  • ხახვი - 150 გ
  • ხმელი კოწახური - 40 გ
  • ხმელი ქინძი
  • ქონდარი
  • შავი პილპილი
  • ყველი ჩედარი
  • ბადექონი
სოუსი
  • ლაიმის წვენი - 80 მლ
  • ტარხუნა - 100 გ
  • შავი პილპილის მარცვლები - 1 ჩკ
  • კარაქი - 150 გ
  • კვერცხი - 3 ც
მომზადების წესები

პური: გავადნოთ კარაქი რძეში, დავუმატოთ შაქარი და საფუარი. დავტოვოთ თბილ მდგომარეობაში 10 წთ. ეს მასა შევურიოთ ფქვილში, დავუმატოთ მარილი, კვერცხი 1 ცალი მთლიანი (+1 ც კვერცხის გული) და დავიწყოთ მოზელვა, კარგად გადავზილოთ და დავდგათ თბილ ადგილას, სანამ ცომი არ მოიმატებს მოცულობაში 2-ჯერ.

შემდეგ დავანაწილოთ 90-გრამიან გუნდებად და ეს გუნდებიც დავტოვოთ თბილ ადგილას და დაველოდოთ გუნდების ამოსვლას. გადავუსვათ კვერცხის გული, მოვაყაროთ მზესუმზირა და გამოვაცხოთ 170 გრადუსზე 20-25 წთ.

კატლეტი: გავატაროთ ხორცი სამივე ერთად, წვრილად დავჭრათ ხახვი, შევურიოთ ყველა ინგრედიენტთან ერთად. გავაკეთოთ ორი თხელი კატლეტი, დავადოთ ყველი კატლეტს და დავაფაროთ მეორე კატლეტი. შევახვიოთ ბადექონში და შევწვათ ზეთში ტაფაზე.

სოუსი: ძმარში წამოვადუღოთ ტარხუნის ფოთლები  და პილპილის მარცვლები, შემდეგ გადავწუროთ და დავუმატოთ კვერცხის გული. შემდეგ ორთქლის აბაზანაზე მოვხარშოთ და დავუმატოთ გამდნარი კარაქი, ბოლოს დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ტარხუნის ფოთლები.

აწყობა: ორად გაჭრილი პური გავხუხოთ ტაფაზე, წავუსვათ ტარხუნის სოუსი, დავადოთ აიზბერგის ფოთოლი, კარამელიზირებული პომიდორი, კატლეტი, შემწვარი ჯონჯოლი და დავაფაროთ მეორე პური.

ტეგები:
მასტერშეფი სერგო ოვჩარენკო ნანახია: 473