ფახლავა ბატის ხორცით - მესხური ტურის საუკეთესო კერძი სერგო ოვჩარენკოსგან
ფახლავა ბატის ხორცით - მესხური ტურის საუკეთესო კერძი სერგო ოვჩარენკოსგან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ცომი
  • ფქვილი - 400 გ
  • კვერცხი - 2 ც
  • მაწონი - 100 გ
  • ზეთი - 100 მლ
  • სოდა - 1/2 ჩკ
  • ძმარი - 1 ჩკ
  • მარილი - 1 ჩკ
  • კარაქი
  • ბაქმაზი
  • ლიმონი
შიგთავსი
  • შაშკვლავი - 40 გ
  • შავი პილპილი - 2 გ
  • მარილი - გემოვნებით
  • ხახვი - 70 გ
  • ბატის ცხიმი
  • ბატის ხორცი - 300 გ
მომზადების წესები

მოვზილოთ ცომი - არც ძალიან მაგარი არც ძალიან რბილი, შეიძლება დაიმატოს სითხე ან ფქვილი.

გულსართი: ბატის ცხიმში მოვშუშოთ ხახვი. ქვაბში მოვათავსოთ ბამბუკის ჩხირები დაფნის და ჩაის ფოთლები და შევბოლოთ ბატი 10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დავკეპოთ  შებოლილი ბატი  და დავუმატოთ მოშუშული ხახვი, შავი პილპილი, შაშკვლავი, მარილი გემოვნებით.

ცომი: ცომი დავყოთ 6 თანაბარ ნაწილად  და თხლად გავაბრტყელოთ სახამებელში. შემდეგ ეს ფენები დავადოთ ერთმანეთს, გადავახვიოთ რულეტად, დავჭრად პორციებად, გავაბრტყელოთ, ჩავდოთ გულსართი და გადმოვკეცოთ, წავუსვათ გამდნარი კარაქი დაა გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 20-25 წუთით. გამომცხვარ ფახლავებს გადავუსვათ ბაქმაზში გაზავებული ლიმონის წვენი.

ტეგები:
მასტერშეფი სერგო ოვჩარენკო ნანახია: 226