უგემრიელესი ქლიავის ჯემი ზამთრისთვის - გამოდის პრიალა, ნახევრად სქელი და ძალიან არომატული
უგემრიელესი ქლიავის ჯემი ზამთრისთვის - გამოდის პრიალა, ნახევრად სქელი და ძალიან არომატული
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქლიავი - 1 კგ
  • შაქარი - 300-1000 გ (დამოკიდებულია ქლიავსა და თქვენს გემოვნებაზე)
  • ლიმონმჟავა - 1/3 ჩკ
მომზადების წესები

ქლიავი დაჭერით, გადაიტანეთ ღრმა ტაფაზე. დააყარეთ შაქარი (შეგიძლიათ ჯერ 300 გრამი დაუმატოთ და გემოს გასინჯვის შემდეგ მეტი დაუმატოთ) და ლიმონმჟავა. კარგად ამოურიეთ და საშუალო ცეცხლზე 15 წუთით ხარშეთ, შიგადაშიგ ამოურიეთ. ქაფს რომ მოიყენებს, მოხადეთ და კიდევ 10 წუთი ხარშეთ. შემდეგ გადაიტანეთ გასტერილებულ ქილებში და თავი დაახურეთ.

 

ტეგები:
ჯემი ქლიავი ზამთრის მარაგი ნანახია: 456