არომატული ჟოლოს ჯემი ზამთრისთვის - ასე მომზადებული ჯემი ცოცხალი ჟოლოს გემოსა და ფერს ინარჩუნებს
არომატული ჟოლოს ჯემი ზამთრისთვის - ასე მომზადებული ჯემი ცოცხალი ჟოლოს გემოსა და ფერს ინარჩუნებს
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ასე მომზადებული ჯემი იდეალურია დესერტებისთვის.

პექტინი არის ფხვნილი, რომელიც გამოიყენება ჟელესებრი ეფექტის მისაღებად. მისი შეძენა საკონდიტრო მაღაზიებში შეგიძლიათ. შესაძლებელია ჩაანაცვლოთ აგარ-აგარით (მცენარეული ჟელატინით)

ინგრედიენტები

  • ჟოლო - 1.5 კგ
  • შაქარი - 800-1000 გ
  • 2-3 ფორთოხლის ცედრა და წვენი
  • პეკტინი - 20 გ
მომზადების წესები

ჟოლო გარეცხეთ, მესამედი ჩაყარეთ ქვაბში, მოაყარეთ შაქრის მესამედი. დარჩენილი ორი ნაწილიც რიგრიგობით ჩაყარეთ ქვაბში. ასე შაქარი უკეთ შეერევა ჟოლოს (4-5 კოვზი შაქარი მოიტოვეთ). დაუმატეთ ფორთოხლის ცედრა და წვენი.

ქვაბი დაბალ ცეცხლზე შემოდგით და ადუღებამდე მიიყვანეთ. ამასობაში, მოტოვებულ შაქარს პეკტინი შეურიეთ. ჟოლოს ამოურიეთ ხოლმე, რომ შაქარი სრულად გადნეს.

შაქარი რომ გადნება და ჟოლო წვენის გამოშვებას დაიწყებს, კიდევ ერთხელ ამოურიეთ. დუღილს რომ დაიწყებს, დაუმატეთ შაქარში გახსნილი პეკტინი და კიდევ ერთხელ ამოურიეთ. კიდევ 2-3 წუთი ადუღეთ და გამორთეთ. 

გადაანაწილეთ სუფთა ქილებში და ოთახის ტემპერატურაზე გააგრილეთ. რომ გაცივდება, ზამთრის მარაგს მიუმატეთ.