როგორ შევინახოთ დანდური ზამთრისთვის - ვიტამინებით სავსე და მარტივი სალათა მთელი ოჯახისთვის
როგორ შევინახოთ დანდური ზამთრისთვის - ვიტამინებით სავსე და მარტივი სალათა მთელი ოჯახისთვის
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • დანდური
  • ძმარი 9% - 100 მლ
  • ნიორი - 2-3 კბ
  • მარილი - 1 სკ
მომზადების წესები

დანდური გადაიტანეთ ქვაბში. დაასხით იმდენი წყალი, რომ დანდური თითქმის ბოლომდე დაფაროს. დადგით ცეცხლზე, თავი დაახურეთ და 5 წუთი ადუღეთ.შიგადაშიგ ამოურიეთ.

ცხელი დანდური საწურზე გადაიტანეთ და ცივი წყალი დაასხით. დანდური საწურზე დატოვეთ და მარინადის მომზადება დაიწყეთ.

1 ლ წყალში გახსენით 1 სკ მარილი, კარგად ამოურიეთ. დაუმატეთ 100 მლ ძმარი.

დანდური ჩააწყვეთ სუფთა ქილაში. ფენა-ფენა 2-3 კბილი ნიორი ჩააჭყლიტეთ (დანდურის ფენა, ნიორი, დანდური - ნიორი და ა.შ.). ქილა რომ თითქმის გაივსება, მარინადი ჩაასხით. თავი დაახურეთ ქილას და შეინახეთ. შეგიძლიათ, რამდენიმე დღეში მიირთვათ ან უფრო დიდი ხნით შეინახოთ.