ატმის ტორტ-სუფლე ცხობის გარეშე - სეზონის ჰიტი, რომელიც აუცილებლად უნდა სცადოთ
ატმის ტორტ-სუფლე ცხობის გარეშე - სეზონის ჰიტი, რომელიც აუცილებლად უნდა სცადოთ
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ბაზა
  • ფხვიერი ქარხნული ნამცხვარი "პეჩენია" - 120 გ
  • კარაქი - 80 გ
კრემ-მუსი
  • ნაღები 33% - 200 მლ
  • გაწურული მაწონი ან იოგურტი - 250 გ (არაჟანიც შეიძლება)
  • შაქრის პუდრა - 25 გ
  • შესქელებული რძე - 60 გ
  • ჟელატინი - 20 გ
  • ატამი - 600 გ
გაფორმებისთვის
  • ნაღები 33% - 150 მლ
  • შაქრის პუდრა - 25 გ
მომზადების წესები

ორცხობილა დააქუცმაცეთ, დაუმატეთ გამდნარი კარაქი და კვლავ დააქუცმაცეთ, გადაიტანეთ ფორმაში (18 სმ დიამეტრი) და დაპრესეთ. შედგით მაცივარში გასაგრილებლად.

ატამი გათალეთ და კუბებად დაჭერით. ნახევარი დააბლენდერეთ.

ჟელატინი წყალში დაალბეთ და დააყოვნეთ.

ნაღები კარგად ამოიყვანეთ, დაუმატეთ შაქარი, გაწურული მაწონი (ან იოგურტი, ან არაჟანი), შესქელებული რძე და ატმის პიურე, კვლავ დააბლენდერეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ჟელატინი გაადნეთ ორთქლის აბაზანაზე ან მიკროტალღურ ღუმელში და შეათქვიფეთ კრემს. ბოლოს დაუმატეთ დაჭრილი ატამი და ფრთხილად ამოურიეთ. კრემ-მუსი გადაიტანეთ ფორმაში, თავი მოუსწორეთ, გადააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და 4 საათით მაცივარში შედგით.

ბოლოს სურვილისამებრ მორთეთ ნაღების კრემით (ნაღები + შაქარი) და ცოცხალი ატმით.