ტორტი „დათუნია“ არაჟნის კრემით - ბებოს რეცეპტი ძველი რვეულიდან
ტორტი „დათუნია“ არაჟნის კრემით - ბებოს რეცეპტი ძველი რვეულიდან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ბისკვიტი (ფორმა 24 სმ დიამეტრი)
  • კვერცხი - 5 ც
  • შაქარი - 150 გ
  • ფქვილი - 125 გ
  • კაკაო - 25 გ
  • არაჟანი - 100 გ
  • ვანილი
  • მწიკვი მარილი
კრემი
  • არაჟანი - 400 გ
  • შესქელებული რძე - 200 გ
შიგთავსი
  • ნიგოზი - 300 გ
  • ჟოლო
  • თეთრი შოკოლადი - 30-50 გ
მომზადების წესები

კვერცხი ათქვიფეთ მწიკვ მარილთან ერთად. ფერს რომ შეიცვლის, ნაწილ-ნაწილ შეათქვიფეთ შაქარი და ვანილი (ან შაქრიანი ვანილი). ჩააცერით 100 გ ფქვილი და ფრთხილად ამოურიეთ სილიკონის ან ხის კოვზით. მასა გაყავით ორ ნაწილად. ერთს დაუმატეთ კაკაო, მეორეს - 25 გ ფქვილი. შემდეგ დაუმატეთ 50-50 გრამი არაჟანი და ამოურიეთ.

ორივე მასა გადაიტანეთ ფორმებში და გამოაცხვეთ 170 გარდუსზე 25-30 წუთით.

კრემის მოსამზადებლად შესქელებული რძე და არაჟანი შურიეთ ერთმანეთს და გათქვიფეთ.

გაგრილებული ბისკვიტები გაჭერით შუაზე და დაიწყეთ ტორტის აწყობა. ერთ ფენას (ყავისფერის) კრემს რომ წაუსვამთ, თავზე მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ნიგოზი, შემდეგ ისევ კრემი წაუსვით და მეორე (თეთრი) ფენა დაადეთ. ისევ კრემი და ისევ ნიგოზი გადაანაწილეთ, სანამ ყველა ფენას არ დაფარავთ. ბოლოს დარჩენილი კრემი თავსა და გვერდებზეც გადაანაწილეთ. მორთეთ ნიგვზითა და ჟოლოთი.

გემრიელად მიირთვით!