უგემრიელესი ატმის კომპოტი ზამთრისთვის - მკითხველის რეცეპტი
უგემრიელესი ატმის კომპოტი ზამთრისთვის - მკითხველის რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი Gemrielia.ge-ის ჯგუფის წევრმა მზია ახვერდაშვილმა გაგვიზიარა. სხვა რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს.

ინგრედიენტები

მომზადების წესები

ყვითელი ატამი კარგად გავრეცხე და გავასუფთავე ბუსუსებისგან. ატამი არ გამიფცქვნია. თითოეულ ატამს კურკის გარშემო შემოვატარე დანა და შემდეგ შემოვატრიალე ხელით. ერთი ნახევარსფერო კურკისგან თავისუფალი დარჩა, მეორეს კი დანის წვერით ამოვუღე კურკა. თითოეული ნაწილი კიდევ დავჭერი ნაჭრებად.

3 ლიტრიან ქილებში ჩავყარე დაჭრილი ატამი, დავაყარე 3 ჭიქა (200-გრამიანი) შაქარი (ატმის სიტკბოს მიხედვით, დააკელით ან დაამატეთ), დავასხი წყალი, დავაფარე თუნუქის სახურავები და გავასტერილე.

ადუღებიდან 30 წუთში მოვხუფე.