ფარშირებული ბადრიჯანი მკითხველის რეცეპტით - აღმოსავლური კერძი, რომელიც თქვენს სუფრას დაამშვენებს
ფარშირებული ბადრიჯანი მკითხველის რეცეპტით - აღმოსავლური კერძი, რომელიც თქვენს სუფრას დაამშვენებს
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი Gemrielia.ge-ის ჯგუფის წევრმა გაგვიზიარა. სხვა რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს.

ინგრედიენტები

  • ბადრიჯანი - 6 ც (საშუალო ზომის)
  • ხახვი - 2 თავი
  • კარტოფილი - 1 ც
  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 1 ც
  • ქათმის ფარში - 200 გ
  • ტომატპასტა - 2 სკ
  • სახამებელი
მომზადების წესები

1. ქვაბში, სქელი ძირით ჩავასხი 100 მლ ზეთი, მე მაქვს ფრიტურის ქვაბი, მაგრამ ვერ ვხმარობ, იმიტომ რომ 3 ლიტრა ზეთი უნდა ერთ ხმარებაზე, მე კი არ ვამზადებ მაგდენს, მაგიტომაც ვამჯობინებ ჩვეულებრივ ქვაბს ბადრიჯანი რომ დაეტიოს;
2. შევწვათ კარგად და დავდოთ საწურზე;
3. ცალკე მოვთუშოთ ხახვი, შემდეგ ვუმატებ ქათმის ფილეს და ისევ ვაუშავ, ბოლოს ტომატს ვუმატებთ - ვთუშავთ;
4. ხოლო დასრულების ეტაპად ვამატებ ბულგარულს და კარტოფილს კუბებად დაჭრილს და აღარ ვთუშავ;
5. ბადრიჯანს ვჭრი და კოვზით ვაძლევ ფორმას, ვდებ შიგთავს, რომელიც მოვამზადეთ და ვდებ ღუმელში 20-23 წუთით 180 გრადუსზე, 5 წუთით ადრე შეგიძლიათ ყველი მოაყაროთ, მაგრამ ჩემს ოჯახში ამჯობინეს ყველის გარეშე ამის მირთმევა.

გემრიელად მიირთვით!