აჭარული სინორის რეცეპტი მკითხველისგან - საოცრად მადისაღმძვრელი და ნოყიერია
აჭარული სინორის რეცეპტი მკითხველისგან - საოცრად მადისაღმძვრელი და ნოყიერია
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

Gemrielia.ge-ის ჯგუფის წევრი ანა კვირიკაშვილი ხშირად გვანებივრებს გემრიელი კერძების რეცეპტებით. ამჯერად აჭარული სინორის რეცეპტს გვთავაზობს, რომელსაც ვიდეორეცეპტითურთ გაგიზიარებთ. ანას და სხვა კულინარების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს.

ინგრედიენტები

  • სინორის გამომცხვარი ფირფიტები - (შეგიძლიათ, სომხური ლავაშით ჩაანაცვლოთ)
  • კარაქი - 100 გ
  • ნადუღი - 200 გ
  • ნაღები 35% - 2 სკ
  • ნიორი - 4 კბ
  • მარილი
მომზადების წესები

საქართველოს კუთხეებში ხშირად ვმოგზაურობ და საინტერესო ადგილებთან ერთად მათ სამზარეულოსაც ვეცნობი. მოგზაურობის ყველაზე გემრიელი ნაწილი უცხო კერძების დეგუსტაციაა, თუმცა ის კერძი, რომელიც დღეს მინდა წარგიდგინოთ, რამდენჯერმე დავაგემოვნე, ისე მომეწონა. ის კი არა და მომზადებაც გადავწყვიტე და ახლა ჩემეულ რეცეპტს გიზიარებთ.


დაბალ ცეცხლზე დავდგათ ქვაბი, ჩავდოთ კარაქი, გავალღვოთ და დავუმატოთ დაჭყლეტილი ნიორი, ნადუღი და ნაღები, მარილი გემოვნებით და წამოვადუღოთ. მომზადებული მასა დავასხათ წინასწარ კეცზე გამზადებულ სინორის დახვეულ ფირფიტებს და გამოვაცხოთ ღუმელში 180 გრადუსზე 10 წუთი. უგემრიელესი აჭარული კერძიც მზადაა.

დეტალებისთვის იხილეთ ვიდეორეცეპტი.