დაუვიწყარი კენკრისა და ატმის ტორტი - თამო მეფიშვილის რეცეპტი
დაუვიწყარი კენკრისა და ატმის ტორტი - თამო მეფიშვილის რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი Gemrielia.ge-ის ჯგუფის წევრმა თამო მეფიშვილმა გაგვიზიარა. თამოს ჩვენი მკითხველი კარგად იცნობს. ის ჩვენი ჯგუფის ერთ-ერთი ყველაზე აქტიური წევრია, რომლის რეცეპტებსაც ათასობით მომწონებელ-გამზიარებელი ჰყავს.

თამოს და ჩვენი ჯგუფის სხვა წევრების რეცეპტებისთვის ეწვიეთ ჯგუფს.

ინგრედიენტები

1 ბისკვიტისთვის
  • კვერცხი - 4 ც
  • შაქარი - 4 სკ
  • ფქვილი - 5 სკ
კრემი
  • რძე - 1 ლ
  • ფქვილი - 300 გ
  • შაქარი - 400 გ
  • ვანილი
  • კარაქი - 300 გ
მომზადების წესები

გამოვაცხვე 2ც კლასიკური ბისკვიტი, დავწერ ერთი ბისკვიტის დოზას.
კვერცხი 4ც
შაქარი 4ს/კ
ფქვილი 5ს/კ

მომზადება :
ავთქვიფოდ კვერცხის ცილა, დავუმატოთ შაქარი ეტაპობრივად და კვერცხის გული, ბოლოს კი ფქვილი.
მიღებული მასა გადავანაწილოთ, 22 სმ დიამეტრის ფორმაში და ვაცხობთ 160 -170 ზე 30 წუთი.
ანალოგიურად მეორე ბისკვიტიც.

შიგთავსი :
ატამი, ჟოლო და მარწყვი.
დავაყარე შაქარი და დავტოვე, შემდეგ ამ სიროფით დავნამე მხოლოდ. არანაირი დანამატები.

კრემი :
1ლ რძე
300გრ ფქვილი
400გრ შაქარი
ვანილი
300გრ კარაქი

მოვამზადოთ ფაფა: თბილ რძეში დავამატოთ შაქარი და ფქვილი, ვურიოთ განუწყვეტლივ, მზა გადავიტანოთ თასში და დავაფაროთ საკონდიტრო პარკი.

ცალკე ავთქვიფოდ კარაქი+ვანილი და დავუმატოთ ცივი ფაფა ეტაპობრივად.

ბისკვიტები გავჭერი შუაზე, დავნამე სიროფით, წავუსვი კრემი და გადავანაწილე კენკრა და ატამი, გარედან მოვრთე, ჟოლოთი და მარწყვით.

 

ასევე დაგაინტერესებთ: პრაქტიკული რჩევები ცხობისთვის თამო მეფიშვილისგან