საუკეთესო ფენოვანი ცომი, რაც კი ოდესმე გინახავთ - ამით მომზადებულ ნაპოლეონს ვერაფერი შეედრება!
საუკეთესო ფენოვანი ცომი, რაც კი ოდესმე გინახავთ - ამით მომზადებულ ნაპოლეონს ვერაფერი შეედრება!
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი Gemrielia.ge-ის ჯგუფის წევრმა თამო მეფიშვილმა გაგვიზიარა. თამოს ჩვენი მკითხველი კარგად იცნობს. ის ჩვენი ჯგუფის ერთ-ერთი ყველაზე აქტიური წევრია, რომლის რეცეპტებსაც ათასობით მომწონებელ-გამზიარებელი ჰყავს.

თამოს და ჩვენი ჯგუფის სხვა წევრების რეცეპტებისთვის ეწვიეთ ჯგუფს.

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 2 ც
  • ძმარი - 4 სკ
  • ზეთი - 3 სკ
  • არაყი - 4 სკ
  • ლიმონმჟავა - 0.5 ჩკ
  • მარილი - 1 ჩკ
  • ცივი წყალი - 700 მლ
  • ფქვილი - 1 კგ და 400 გ
  • კარაქი ან მარგარინი - 800 გ
მომზადების წესები

მოცემული ინგრედიენტები აუცილებლად ცივი უნდა იყოს.

თასში მოვათავსე კვერცხი, ძმარი, არაყი, წყალი. ავთქვიფოთ, რომ კვერცხი კარგად გაიხსნას. შემდეგ ეტაპობრივად ვუმატებთ დარჩენილ ინგრედიენტებს. ცომი კარგად დავამუშავოთ, ფქვილი შეიძლება მეტი ან ნაკლები დაგჭირდეთ, აკონტროლეთ, მასა უნდა იყოს ელასტიური.

კარაქი გავყავი 6 ნაწილად, ცომი კი 2 ნაწილად.

ვიღებთ ცომის ერთ ნაწილს, ვაბრტყელებთ, წავუსვამთ კარაქის ერთ ნაწილს, გადავკეცავთ და მაცივარში ვათავსებთ 1 საათით, ასე ვიმეორებთ 3-ჯერ - თითო ცომის ნაწილზე. ბოლოს კი მაცივარში ვტოვებთ ერთი დღის განმავლობაში.

ამ მასით 3კგ და 250 გრ ცომი გამოვიდა. შეინახავთ საყინულეში და გამოიყენებთ ეტაპობრივად.