„ყველა საზამთროს კანის მურაბას აკეთებს, მე კი რბილობისგან მოვამზადე და უგემრიელესი გამოვიდა“ - ნახეთ საოცარი რეცეპტი
„ყველა საზამთროს კანის მურაბას აკეთებს, მე კი რბილობისგან მოვამზადე და უგემრიელესი გამოვიდა“ - ნახეთ საოცარი რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • საზამთროს რბილობი - 2 კგ
  • შაქარი - 1.5 კგ (ან გემოვნებით)
  • ლიმონმჟავა - 2 მწიკვი
მომზადების წესები

საზამთროს რბილობი დაჭერით და გაათავისუფლეთ კურკებისგან. გადაიატენთ დიდ ჯამში და შაქარი და ლიმონმჟავა დააყარეთ. 2 საათით გააჩერეთ, პერიოდულად რამდენჯერმე ამოურიეთ. 2 საათის შემდეგ ქვაბში გადაიტანეთ და დაბალ ცეცხლზე გააჩერეთ, დაახლოებით, 1 საათის განმავლობაში. თუ უფრო სქელი გსურთ რომ გამოვიდეს, ნახევარი საათით გაახანგრძლივეთ ხარშვა.

სასურველ კონსისტენციასა და ფერს რომ მიიღებთ, სუფთა ქილებში გადაანაწილეთ, წესისამებრ გაასტერილეთ და მოხუფეთ.