ბადრიჯანი მწვადის მარინადში - უგემრიელესი მწნილი ზამთრისთვის
ბადრიჯანი მწვადის მარინადში - უგემრიელესი მწნილი ზამთრისთვის
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბადრიჯანი - 2 კგ
  • ხახვი - 500 გ
  • ნიორი - 1 თავი
  • წყალი - 150 მლ
  • მარილი - 1.5 სკ
  • შაქარი - 2 სკ
  • ძმარი 9% - 80 მლ
მომზადების წესები

ბადრიჯანს თავი და ბოლო მოაჭერით, გათალეთ. 

გაჭერით ჯერ შუაზე (სიგრძეზე), შემდეგ 2 ან 3 ნაწილად (ბადრიჯნის ზომას გააჩნია).

ხახვი და ნიორი დაჭერით ალყა-ალყა.

ტაფა გაახურეთ, დაასხით ზეთი და ბადრიჯანი ორივე მხარეს დაბრაწეთ.

ქვაბში ჩაასხით წყალი, დაუმატეთ მარილი და შაქარი. წყალი რომ გაცხელდება - ძმარიც.

ჯამში ერთ ფენად მოაწყვეთ ბადრიჯანი, მოაყარეთ ხახვი და ნიორი, შემდეგ - ისევ ბადრიჯანი, ხახვი, ნიორი და ა.შ. შეგიძლიათ, ხორცის სუნელიც დაუმატოთ. ბოლოს დაასხით მარინადი, თავზე თეფში დაახურეთ, სიმძიმე დაადეთ და 12 საათით გააჩერეთ.

შემდეგ ქილებში გადაანაწილეთ და წესისამებრ გაასტერილეთ.