ტანდაი – საუცხოო გემო ინდოეთიდან
ტანდაი – საუცხოო გემო ინდოეთიდან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ზაფრანა - 1 ჩკ
  • კამის თესლი - 2 სკ
  • მიხაკი - 5 ცალი
  • კარდამონი - 1 ცალი
  • ნუში - 12 ცალი
  • ნესვის თესლი - 1 სკ
  • ქიშმიში - 2 სკ
  • ყაყაჩოს თესლი - 1 სკ
  • ცივი რძე - 3 ჭიქა
  • შაქარი - 3 ჩკ
მომზადების წესები

1.გახსენით ზაფრანა წყალში და დააყოვნეთ 15 წუთით.
2.აიღეთ საშუალო სიღრმის ჯამი და დაასხით 2 ჭიქა წყალი. დაამატეთ კამის თესლი, მიხაკი, კარდამონი. ადუღეთ 5 წუთის განმავლობაში.
3.ცალკე გაარჩიეთ ნუშის მარცვლები, დაამატეთ: ქიშმიში, ნესვისა და ყაყაჩოს თესლები.
4.მოდუღებული სითხე გაფილტრეთ და ისე დაამატეთ ნუშის ნაზავს.
5.მოურიეთ და დაელოდეთ 1 საათი. შემდგომ ეს მასა გადაიტანეთ მიქსერში და დააბლენდერეთ.
6.გადმოიტანეთ დაბლენდერებული ნაზავი ჯამში. დაამატეთ ცივი რძე და შაქარი. 
7.დაამატეთ ზაფრანის წყალი. მოურიეთ და გადაიტანეთ ჭიქებში. შეგიძლიათ დაამატოთ ყინულიც.