გამომცხვარი ვაშლი ნიგვზით ფენოვან ცომში - უგემრიელესი სეზონური დესერტი
გამომცხვარი ვაშლი ნიგვზით ფენოვან ცომში - უგემრიელესი სეზონური დესერტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ვაშლი - 4 ცალი
  • დაფქული ნიგოზი - 2 სკ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • თაფლი - 2 სკ
  • მზა ფენოვანი ცომი
მომზადების წესები

1. გააცხელეთ ღუმელი 200 °- მდე.
2.გარეცხეთ ვაშლი, ამოჭერით ბირთვი ღეროს მხრიდან.
3.შეურიეთ თაფლს გატარებული ნიგოზი.
4.რაც შეიძლება მჭიდროდ შეავსეთ ვაშლის ბირთვი ამ ნარევით.
5. მზა ფენოვანი ცომი კვადრატებად დაჭერით. მოათავსეთ ვაშლი თითოეულ ცენტრში.
6.კუთხეებიდან ამოიღეთ ცომი და დააკავშირეთ ვაშლის ზედა ნაწილში.
7.გატეხეთ კვერცხი და წაუსვით ცომს.
8.მოათავსეთ ვაშლები ღუმელში და გამოაცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში.