სასწაული აჯიკა! - რეცეპტი, რომელსაც 20 ათასზე მეტი გაზიარება აქვს
სასწაული აჯიკა! - რეცეპტი, რომელსაც 20 ათასზე მეტი გაზიარება აქვს
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი Gemrielia.ge – ის ჯგუფის წევრმა ელგა ტაბატაძემ გაგვიზიარა. მოცემული ინგრედიენტები გათვლილია 14–15 ლიტრზე. ამ წესით მომზადებული აჯიკა ასპირინის გარეშეც შეინახება, ასე რომ, შეგიძლიათ არ დაუმატოთ.

მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს.
 

ინგრედიენტები

  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 10 კგ
  • წითელი წიწაკა - 1 კგ
  • სტაფილო - 1 კგ
  • ჭარხალი - 1 კგ
  • ზეთი - 2 ლ
  • ტომატი - 1 ლ
  • უცხო სუნელი - 1 ჭიქა
  • ხმელი ქინძი - 1 ჭიქა
  • ყვითელი ზაფრანა ნახევარი ჭიქა
  • გატარებული ნიორი - 1 ჭიქა
მომზადების წესები

1. წიწაკა, სტაფილო და ჭარხალი გაატარეთ ხოცსაკეპ მანქანაში.
2. ჩაასხით ქვაბში ზეთი. როდესაც კარგად გაცხელდება – დაამატეთ ტომატი. კარგად მოურიეთ და ჩაასხით გატარებული მასა.
3. ადუღეთ 2 საათი.
4. კარგად ადუღების შემდეგ დაუმატეთ: უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, ყვითელი ზაფრანა და გატარებული ნიორი.
5. ადუღეთ კიდევ 15 წუთი. დაუმატეთ ასპირინი, მარილი და ჩაასხით ქილებში.

ტეგები:
აჯიკა ელგა ტაბატაძე ნანახია: 7182