1. ჩაასხით ზეთი შუშის ან კერამიკის თასში და გააცხელეთ. 2. ამოიღეთ ვაშლის შიგთავსი, გარგარისგან ამოიღეთ თესლი. 3. დაჭერით ვაშლი და გარგარი კუბიკებად. 4. გამოწურეთ ფორთოხლისგან წვენი. 5. ტაფაზე გააცხელეთ კარაქი, დაალაგეთ ვაშლის და გარგრის ნაჭრები, თხილი და ლიმონის ცედრა. დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე და რამდენჯერმე მოურიეთ. 6. გაანაწილეთ დარიჩინი, დაამატეთ ჩაი, ფორთოხლის წვენი და თაფლი. კარგად მოურიეთ მაღალ ცეცლხზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. 7. მიღებული ნაზავი გაანაწილეთ ჭიქებში და დაელოდეთ გაგრილებას.