წიწაკა ზეთში – საუკეთესო არჩევანი ზამთრის მარაგისთვის
წიწაკა ზეთში – საუკეთესო არჩევანი ზამთრის მარაგისთვის
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი Gemrielia.ge-ს ჯგუფის წევრმა მარიამმა გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს.

ინგრედიენტები

  • წიწაკა - 5 კგ
  • ზეთი - 0.5 ლ
  • ძმარი - 2 ჩკ
  • შაქარი– ნახევარი ჭიქა
  • მარილი - 1 ჭიქა
  • ნიორი - 200 გრ
  • ოხრახუში - 1 კონა
  • ბულგარული წიწაკა – წითელი და მწვანე - 0.5 კგ
  • ნიახური - 1 კონა
  • დაფნა
  • შავი წიწაკა
მომზადების წესები

1. სუფთა და გარჩეული წიწაკები გააშრეთ კარგად, დაუსერეთ ბოლოები ან დაჩხვლიტეთ ალაგ–ალაგ ჩანგლით და გაამზადეთ შესაწვავად.
2. ჩაასხით მოზრდილ ქვაბში ზეთი და დაამატეთ: ძმარი, შაქარი, მარილი, შავი წიწაკის კაკლები, დაფნის ფოთოლი. მოურიეთ კარგად.
3. ადუღდების შემდეგ ჩაყარეთ წიწაკები, გააჩერეთ რამოდენიმე წუთით, სანამ ფერს არ იცვლის ყუნწებთან.
4. ამოწურეთ და დაყარეთ მოზრდილ ჯამზე, თან გამზადებული გქონდეთ დაჭრილი ნიორი, ერთი კონა ნიახური და ოხრახუში.
5. ცხელ მასას მოაყარეთ ნიორი და მწვანილი, ასე გააგრძელეთ წიწაკის დამთავრებამდე.
6.  ყოველ ამოღებაზე ფენა–ფენად მოაყარეთ მწვანილი. ბოლოს მოწვით გრძლად დაჭრილი წითელი ბულგარული.
7. ყველაფერი აურიეთ კარგად და ჩადეთ ქილებში. დაასტერილეთ 10 წუთის განმავლობაში და მოხუფეთ. 
შეგიძლიათ არ გამოიყენოთ ასპირინი.
                

ტეგები:
წიწაკა ზეთი ზამთრის მარაგი ნანახია: 528