ანანასი შემწვარი ბრინჯით და ღორის ხორცით
ანანასი შემწვარი ბრინჯით და ღორის ხორცით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ანანასი - 1 ცალი
  • ღორის რბილობი - 250 გრ
  • მოხარშული ბრინჯი - 2 ჭიქა
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • გაყინული მწვანე ბარდა - 1 ჭიქა
  • მწვანე ხახვი - 1 კონა
  • ნიორი - 3 კბილი
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • დაფქული თხილი - 0.5
  • ქინძი
  • ქოქოსის რძე - 2 ჩკ
მომზადების წესები

1. გააცხელეთ ღუმელი 175°С– ზე. დაჭერით ანანასი ორ ნაწილად, ამოიღეთ გული და დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად. 
   
2. გაალღვეთ მწვანე ბარდა. წვრილად დაჭერით მწვანე ხახვი და ნიორი.ღორის ხორცი დაჭერით პატარა კუბიკებად.
3. დაჭერით სტაფილო წვრილად და მოთუშეთ ზეთში.
4. ტაფაზე დაასხით ზეთი. მოთუშეთ ხორცი და გადმოიტანეთ ცალკე ჯამში. 
5. დაამატეთ ტაფას კიდევ ერთი კოვზი ზეთი და მოთუშეთ მწვანე ხახვი და ნიორი. მოასხით ათქვეფილი კვერცხი და მოხარშული ბრინჯი. 2 წუთის შემდეგ დაამატეთ ხორცი, სტაფილო და ბარდა.
6. მოაყარეთ სანელებლები, მარილი და პილპილი გემოვნებით.
7. გააგრძელეთ მოთუშვა, მაღალ ცეცხლზე, 5–7 წუთის განმავლობაში.
  
8. შემდეგ დაამატეთ ანანასი და ქოქოსის რძე. კარგად მოურიეთ.
9. მომზადებული მასა მოათავსეთ ანანასში, მოაყარეთ მწვანე ხახვი. 
10. შედგით ღუმელში 5 წუთის განმავლობაში, საშუალო ტემპერატურაზე.
  

ტეგები:
ბრინჯი ღორის ხორცი ანანასი ნანახია: 65